Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Aranyos képes leírás - KRESZ.tlap.hu
részletek »

Aranyos - KRESZ.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Aranyos
Keresés
Találatok száma - 5 db
Animált motorok

Animált motorok

Itt olyan animált illusztrációkat találsz, amik megmagyarázzák a belső belső égésű motorok működését. Gőzmozdony A gőzmozdonyok az 1800-as évek elejétől az 1950-es évekig meghajtották a legtöbb vonatot. Az otto motorok működése. A co motorok működése A Wankel motort kevesen ismerik.

Így működik az otto motor

Így működik az otto motor

Egy érdekes videó azoknak akiket érdekel egy motor. Az első ütem: a szívás A lefelé haladó dugattyú maga után szívja a porlasztóból a benzin-levegő keveréket. A porlasztó által elporlasztott levegővel összekevert benzin a szívócsövön keresztül áramlik a henger belsejébe. Amikor a dugattyú az alsó helyzetbe ér, a dugattyú fölötti hengertér teljesen feltöltődik a benzin-levegő keverékkel. A dugattyú a legfelső helyzetről (felső holtpont) a legalsó helyzetre (alsó holtpont) való mozgáskor a forgattyútengely fél fordulattal elfordult. Ettől a pillanattól kezdődik a második ütem. A második ütem: a sűrítés A vezérműtengely által vezérelt szívószelep elzárja a szívócső furatát. A forgattyútengely további forgása következtében a dugattyú lentről felfelé halad. Az előző ütemben beszívott benzin-levegő keverék nem tud kiáramlani a hengerből (a kipufogószelep szintén zárva van). A dugattyú tehát a fölötte lévő keveréket erősen összenyomja (összesűríti). Attól a pillanattól kezdve, hogy a dugattyú ismét a legfelső helyzetbe kerül, kezdődik a harmadik ütem. A harmadik ütem: a terjeszkedés (munkavégzés) Amikor a dugattyú a legfelső helyzetet eléri, a gyújtógyertya elektródái között villamos szikra ugrik át. Ez a szikra meggyújtja az égéstérben összesűrített benzin-levegő keveréket, ami robbanásszerűen elég. A terjeszkedő gázok óriási nyomása a dugattyút fentről lefelé löki.

Kresz mese

Kresz mese

Ingyen KRESZ oktatás A mai este egy tanmese figyelmeztet mindenkit a helyes vezetési szabályok betartására. Tudjátok, a KRESZ alapja a bizalmi elv. Bizzunk abban, hogy sokan megfogadják a következő tanácsokat, és még többen utasítják el. Bizalmi elv: azt jelenti, hogy minden közlekedő számíthat rá - bízhat abban -, hogy mások is megtartják a közlekedés szabályait. A bizalmi elv alól azonban vannak kivételek, ezért a forgalomban nagy figyelemmel és elővigyázatossággal kell közlekedni. Ha a szabályt valaki megszegi, másoknak is mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy balesetre, vagy veszélyhelyzet kialakulására ne kerüljön sor.

Robogó szimulátor

Robogó szimulátor

Robogó szimulátor Gilera Runner robogóval lehet motorozni. Játszottatok már a Gilarás kis flash játékkal? Ha nem akkor itt a lehetőség! Jó szórakozást mindenkinek! Welcome to MoFunZone, we are THE source for free online games including but not limited to defense games (also tower defense games), arcade, action games, shockwave games, flash games, kid(s) games, game board games, web games, online games, dress up games, internet games and etc. We have the newest and greatest free games and we update every day with new games. Our flash games are played millions of times.

Szex-kresz

Szex-kresz

Humor, viccek, képek, filmek és idézetek Szex-kresz, Az első feléhez a szeretet, a simogatás, az érzelmi kötődéseink és cselekvéseinknek intim és bensőséges körülmények közötti igéjét asszociáljuk. A másik fele már nyilvánosabb, triviálisabb tevékenységünket a közlekedést, a közlekedés rendjét hivatott definiálni. A kettő együtt a hevesebb vérmérsékletünk eredményeképpen a mindennapi életünkben a közlekedésben, magas hangszinten édesanyánk felemlegetésével, és pejoratív értelemben kapcsolódik egymáshoz. A mi esetünkben, a szexkresz (összetett szó), szókapcsolat vagyis ez az oldal, a KRESZ-t tanulók, a KRESZ vizsgára készülők munkájából eredő feszültség oldására illetve szórakoztatására jött létre.

Tuti menü