Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fórumok Blogok képes leírás - KRESZ.tlap.hu
részletek »

Fórumok Blogok - KRESZ.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Fórumok Blogok
Keresés
Találatok száma - 13 db
Autózz! és éld túl a hülyéket...

Autózz! és éld túl a hülyéket...

A sok (jogosnak tűnő) panaszkodás, probléma felvetés és kellemetlen élmény közé hadd szúrjak be egy kellemes tapasztalatot: Tegnap 06.28 vasárnap jöttünk haza az M7en Balatonról Bp felé délután, amikor bár nem volt megadugó, de azért már kezdett telítődni... Na ilyenkor van az, hogy elég egy koccanás és megáll az élet, ezért (szerintem) ilyenkor lenne igazán szükség a fegyelmezettségre. Meglepő módon az autósok többsége fegyelmezett is volt, 120 körüli tempóban haladtak többen és még le is húzódtak nagyjából a külső sávban. Egyszercsak látom a tükörben, hogy valaki nagyon siet, egy sárga cross jellegű motorral igen gyorsan közeledett valaki. Épp elhagyott minket amikor láttam, hogy a motorosra rá van tapadva egy autó, először azt hittem versenyeznek, pláne mikor láttam, hogy az autó egy Audi TT volt...

Így közlekedünk....

Így közlekedünk....

Régóta terveztem egy olyan gyüjtemény elkészítését ahol olyan eseményeket mutatok be amelyek valós veszélyhelyzetek. Ma Magyarországon bővel lehet ilyet látni. Mióta beszereltettem az autómba egy E-Tanú nevű készüléket elkezdtek gyűlni a felvételek....

Kis András kamionsofőr blogja az AETR rejtelmeiről

Kis András kamionsofőr blogja az AETR rejtelmeiről

Az elmúlt 6 évben folyamatosan járom Európa útjait kamionokkal. Az itt szerezett tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek, legyen az a közlekedéssel, a munkaadókkal, a kollégák viselkedésével, balesetekkel és a hatóságokkal kapcsolatos. Igyekszem válaszolni a munkánkat szabályozó rendeletekre vonatkozó kérdéseitekre, csak tegyétek fel őket a kis.aetr@gmail.com email címen !

Korrupt Autósiskolák és oktatók blogja

Korrupt Autósiskolák és oktatók blogja

Neked is eleged van a - számlát nem adó, - nagyképűen oktató, - mindenért zsebbe pénzt kérő és - hülye indokokkal megbuktató autós oktatókból és vizsgáztatókból? Itt a lehetőség, hogy elmeséld a storydat! Elég volt belőlük!

Közlekedési jogász

Közlekedési jogász

Ügyvéd által írt blog. Érdekességek a közlekedéssel kapcsolatban ügyvéd szemmel. Hírek, jogszabályok és azok alkalmazása a közlekedőkre. Ügyvéd által írt blog, kifejezetten közlekedési joggal kapcsolatos érdekességekről, akutalitásokról ír. Gyakran frissül, érthető, nem jogi nyelven íródott. Olvashatunk az ittas vezetésről, cserbenhagyásról, balesetekről, megelőzésről. Sokszor saját élményeit, tapasztalatait is elmondja. Látszik rajta, hogy ?szakmabeli?. Autósoknak, motorosoknak, ajánlom, sőt gyalogosoknak is.

Kresz fórum

Kresz fórum

A KRESZ értelmezése A KRESZ értelmezésével kapcsolatos téma Kérdések Általános kérdésekkel kapcsolatos téma. Keres-Kínál Az autósiskolák részére használható eszközök adás-vételével kapcsolatos téma. Ki volt a hibás? Bekövetkezett balesetek megvitatásával kapcsolatos téma. Kinek van elsőbbsége? Elsőbbségi szituációk megvitatásával kapcsolatos téma. KRESZ változások A KRESZ változásaival kapcsolatos téma. Oktató programok KRESZ oktató, valamint KRESZ teszt programokkal kapcsolatos téma. Személyszállítás A személyszállítással kapcsolatos téma A teherszállítással kapcsolatos téma. Vezetői engedély A vezetői engedélyekkel kapcsolatos téma.

KRESZ-blog tanulóvezetőknek

KRESZ-blog tanulóvezetőknek

Van pár fontos KRESZ szabály, melyet minden közlekedőnek ismerni tanácsos. Ilyen és hasonló témákat talál ezen a weboldalon.Tudta-e egyebek mellett, hogy a gépjárművezetői engedély megszerzésének nincs felső korhatára. Kizáró ok legfeljebb a kötelező orvosi vizsgálat során derülhet ki. Fennálló jogosítvány és kötelező biztosítás hiányában pedig tilos elindulni otthonról! Mibe kerülhet ez a feledékenység?

Kresz.try

Kresz.try

Normális dolog ha azrért megbüntetnek mert szabályosan parkoltam ugyan de másik irányba mint az összes többi autó? és nem egyirányú utcában nem záróvonalon át??? és az utcában nincs megállást tiltó tábla?

Kreszblog Értelmezzük, mit is akarhattak

Kreszblog Értelmezzük, mit is akarhattak

Értelmezhetetlen közlekedési szituációk + ami a KRESZ-szel kapcsolatos Ez nem a táblákat ostobán telepítők hülyeége, hanem az én tudatlanságom, és dilemmám. Legidősebb gyermekem 5 éves. az óvodával bábszínházba és játszóházba igyekeznek . A buszon nincs biztonságiőv, én hülye meg azt kérdeztem az ovónőtől, odaadjam-e a gyerekülést. Úgy tudom, hogy az iskolabuszra kell biztonságiőv. De mi a helyzet a nem menetrendszerinti síma személyszállító buszokkal? Én leszek a bunkó Pesti ha nem engdem el a gyereket. Megőrülnék viszont, ha ebben a havazásban bajaesne, mert elengedtem.Önök mit tennének?

Hirdetés
Kreszfórum

Kreszfórum

Rengeteg vitatott közlekedési helyzetre kaphatunk választ ezen az oldalon. Akár baleseteztünk, akár tilosban álltunk, vagy bármilyen szabálytalanságot követtünk el. Aki az oldalt szerkeszti az ország egyik legjobb KRESZ-oktatója. Nem jogi válaszokat ad, hanem emberséges, megértő magyarázatokat.

Lesifotós bla-blogja

Lesifotós bla-blogja

1.) Milyen táblát lát a képen? a.) korlátozásokat feloldó táblát b.) gabonatáblát c.) mindkettőt 2.) Mekkora sebességgel hajthat a korlátozásokat feloldó tábla után? a.) Amennyivel nem szégyell b.) Épp akkorával, hogy ne zavarja a szaporodáson ügyködő nyulakat c.) Fogatot bármekkora sebességgel hajthat

Párhuzamos bringagyász keresztezése

Párhuzamos bringagyász keresztezése

Fel tud engem világosítani arról, hogy az autóúttal párhuzamosan futó bringaút/bringagyalogúton kinek hogy van elsőbbsége kereszteződésben? Esetleg mik a pontos szabályok. Rémlik valami, hogy mindig a bringásnak van elsőbbsége (már ha nincs macisajt), de ez így mennyire igaz? És van különbség a között, hogy valaki az autóútról kanyarodik az utcába, vagy a bringautat keresztező utcán megy végig (mint egy egyenrangú kereszteződésnél)? Menetirány számít?

Tegyenek KRESZ-vizsgát a kerékpárosok

Tegyenek KRESZ-vizsgát a kerékpárosok

Tényleg 'figyelnek'. A legtöbben arra, hogy át férnek-e a kijelölt bringa úton mielőtt a kerékpáros odaér. Tapasztalatom, hogy a legtöbb autós nem szándékozik megadni az elsőbbséget a bringásnak. (Igy ütöttek el engem is.) Szóval nem ártana időnként a kamerás kereszteződések anyagát értékelni és a sok (tisztelet a kivételnek) Királyfi Jenő és Jolán autóst ez alapján újra KRESZ vizsga bizottság elé citálni. Magam is napi rendszerességgel autózom szép fővárosunkban, és szemem, mint a vadász eb. Amúgy tényleg nem ártana több bringásnak KRESZ ismerettel rendelkeznie.

Tuti menü