Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
KRESZ linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

KRESZ képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 114 db
  KRESZ-oktató program

KRESZ-oktató program

KRESZ-elmélet: A program a multimédia legkorszerűbb technológiájával mutatja be és érteti meg a B kategóriás jogosítvány KRESZ tananyagát. A szöveges tartalmat több mint 750 kép és ábra, 160 animáció és a hozzájuk tartozó magyarázó hangalámondás színesíti. Minden hangos magyarázatot jeltolmács tesz az arra rászorulóknak érzékelhetővé. A képek, ábrák, animációk szinte kézzel foghatóvá teszik a forgalmi szituációkat, olyan érzést keltve, mintha aktív résztvevője lennél a közlekedésnek. A kiadvány nem csak a leendő gépjárművezetőknek szól, hanem hasznos ismétlést jelent a már aktív vezetőknek is. A program a korábbi dobozos verziók továbbfejlesztett változata. Segítségével felkészülhet KRESZ-vizsgájára. A teljes értékű verzió letölthető 480 Ft értékű SMS ellenében. Tartalmazza a "B" kategóriás KRESZ-könyv anyagát, valamint a komplett KRESZ-vizsga anyagot. Ezen kívül az Elsősegély tantárgy felkészülésében is segítséget nyújt.

 Elsősegély doboz járművekbe

Elsősegély doboz járművekbe

Egy 1990-es rendelet mondja ki, hogy a közlekedésben részt vevő járművek egy típusának rendelkeznie kell elsősegélynyújtó felszereléssel. Fontos, hogy szabvány szerinti tartalommal feltöltött legyen (jelenleg az MSZ 13553 szerint állítják össze), másrészt, hogy felhasználáskor (vagy ellenőrzéskor) a szavatossági időn belül legyen, ne lejárt szavatosságú eszközökkel kelljen elsősegélyt nyújtani. Gyakran minden körültekintés ellenére is bekövetkezhet rosszullét vagy kisebb baleset, melynek esetén az orvos érkezéséig segítséget kell nyújtanunk a rászorulónak. A szervezet váratlan károsodása nemcsak üzemi baleset esetén léphet fel, hanem közúti szerencsétlenség következtében vagy akár a hétköznapi teendők végzése közben is. Az elsősegélynyújtás a balesetet szenvedett embernek való segítségnyújtást jelenti, melynek célja a sérült egészségi állapotának helyreállítása, illetőleg rosszabbodásának megakadályozása.

26 kritikus KRESZ teszt, figyelj!

26 kritikus KRESZ teszt, figyelj!

A forgalomban való részvétel egyik legfontosabb feltétele, hogy ismerjük a KRESZ-t, és persze nem utolsó sorban, hogy érvényes KRESZ vizsgával is rendelkezzünk. Hogy megkönnyítsük a dolgotokat, összegyűjtöttük azokat a KRESZ kérdéseket, amik gyakran előfordulnak a KRESZ vizsgákon, és amiket a vizsgázók nagy része el is szokott hibázni. A kérdésekhez természetesen a jó válaszokat is megadjuk és magyarázattal is ellátjuk azokat, ahol szükségesnek érezzük. Olvasd végig, megéri, nehogy pont ezen múljon Neked is a sikeres KRESZ vizsgád!

3D. Kresz szimulátor

3D. Kresz szimulátor

Nemet-angol nyelvű Autós motoros szimulátor Hardware war ein PC mit Pentium-4 Prozessor und GeForce Grafikkarte. Nach Installation des "Xp Service Pack #2" wurden keine Änderungen an Windowseinstellungen vorgenommen, sondern sofort die Original CDs der 3D-Fahrschule zur Installation verwendet. Man benötigt jedoch ein Windows-Anmeldekonto mit Administratorrechten. Versucht man, als "eingeschränkter Benutzer" die Fahrschule zu installieren, wird man von Windows aufgefordert, ein Konto mit Amdinistratorrechten auszuwählen. Dies gilt wohl aber für alle anderen Programme gleichermaßen. Entsprechend gut veträglich war bei uns auch 3D-Fahrschule 2 und 3 mit "Windows 2000 Service Pack #4".

A közlekedés szabályozása

A közlekedés szabályozása

Közlekedjünk, de hogyan?! A közúti közlekedéssel kapcsolatos jogszabályok gyűjteménye. A mai világban rengeteg jogszabály foglalkozik az élet különböző területeinek a szabályozásával. Ebben a dzsungelben próbál meg segítséget nyújtani ez a honlap. Kevesen vannak akik pontosan tudják, hogy bizonyos kérdésekre hol, melyik jogszabály ad választ, és azokat hol lehet megtalálni. Ez a honlap az élet egy bizonyos területére vonatkozó jogszabályokat próbálja meg egy helyre összegyűjteni. Ez pedig a közúti közlekedés. A közúti közlekedés minden területéről igyekszem a különböző jogszabályokat erre az oldalra feltenni, legyen az KRESZ, legyen az müszaki előírás, illetve mivel mit vezethetünk kérdése, stb. Célom minden változást figyelemmel kísérni és azokat az oldalon minél előbb közzétenni.

A legfontosabb szabályok

A legfontosabb szabályok

Ez a szöveg csak a fontosabb szabályokat tartalmazza, további információért javasoljuk egy átfogó KRESZ-tankönyv tanulmányozását. A szerzı megjegyzéseit dılt betővel emeljük ki. A kerékpár a KRESZ értelmében jármő, tehát a vezetéséhez ugyanazok a feltételek szükségesek mint más jármő esetében: &iddot; jármővezetésre alkalmas állapotban kell lenni (tehát ittasan kerékpározni sem szabad) &iddot; ismerni kell a KRESZ szabályokat

A magyarok tojnak a KRESZ-re

A magyarok tojnak a KRESZ-re

Nem tartják be a KRESZ szabályait a hazai sofőrök - derült ki a Goodyear közel 300 megkérdezett körében végzett felméréséből. A 20 és 50 év közötti rendszeresen vezetők 70 százaléka vélekedett így. A megkérdezettek közel fele szerint a magyarok többsége agresszívan vezet, háromnegyedük úgy látja, türelmetlenek, feszültek és nem vesznek tudomást a többi autósról.

A téli időjárás veszélyei

A téli időjárás veszélyei

A téli időjárás beköszöntével fokozottan figyelhetőek meg bizonyos veszélyeztető hatások, amelyek másképpen jelentkeznek a közúton, lakott területen, szabadban tartózkodáskor és kifejezetten a téli ünnepek során használt eszközöknél. Az alábbi oktatócsomag célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire fontos a biztonságra törekedni a téli közlekedés, sportolás és ünneplés során, éppen ezért a veszélyek bemutatása mellett megelőzési lehetőségeket javasolunk, és ismertetjük a követendő magatartási szabályokat is. Az egyes fejezetekben feltüntetjük azokat az internetes honlapokat, amelyeken további információkhoz juthatnak.

A vontvezetőkre vonatkozó szabályok

A vontvezetőkre vonatkozó szabályok

A Baross Gábor Oktatási Központ a következő oktatási programokat ajánlja leendő megrendelői figyelmébe: Vasútszakmai képzések: Felsőfokú (korábban tisztképzőnek nevezett) képzések: felsőfokú árufuvarozási felsőfokú biztosítóberendezés mesteri felsőfokú távközlő mesteri felsőfokú erősáramú mesteri felsőfokú forgalmi felsőfokú mozdonyszolgálati, mozdonyfenntartási és mûszaki kocsiszolgálati felsőfokú pályaépítési és fenntartási felsőfokú személyszállítási Személyszállítási vasútszakmai képzések: vezető jegyvizsgáló (belföldi-nemzetközi) személypénztáros (belföldi-nemzetközi) MJR képzések Call Center kezelő (belföldi és nemzetközi) ügyfélszolgálati vasúti jármûbe épített mozgássérült emelő berendezés kezelő utazószemély vezénylési

Hirdetés
Akciós Kresz tanfolyam

Akciós Kresz tanfolyam

Villám Jogsi autósiskola. Szeretnél gyorsan autós, motoros jogosítványt szerezni? Mi segítünk benne. Profi oktatóink segítenek a maga biztos tudás elsajátításában. Elméleti oktatás indul a hét minden napján! Ha túl vagy az elméleten az sem lesz probléma, hogy heti 4 óra gyakorlati vezetés. Online KRESZ oktatásunk fél áron. Egyes pótórák díjtalanok. Autósiskola váltásnál is várunk szeretettel, ha nem tudnak megfelelő feltételeket biztosítani neked. Iskolánk tömeg közlekedéssel könnyen megközelíthető helyen található

Aktuális

Aktuális

Júliustól hétvégi kamionstop az utakon A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium sajtóközleménye A nehéz tehergépjárművek üzemeltetői, vezetői július elsejétől számíthatnak hétvégi forgalomkorlátozásra. Egy tavalyi jogszabály-módosítás alapján a korlátozás szombat reggel helyett délután 15 órától változatlanul vasárnap 22 óráig tart. Az idei az első nyári időszak, amelyben a korlátozás nem június közepén, hanem két héttel később kezdődik.

Ami nem tilos, azt szabad!

Ami nem tilos, azt szabad!

Pontosan tudom, hogy mind én, mind ön, aki ezt a cikket olvassa tökéletesen vezetünk, sosem hibázunk, és mindig a lehetőségek maximális kihasználásával, de még épp elég biztonságosan autózunk. Reflexeink megszégyenítik a lesújtó tenyér alól huszadjára is röhögve elreppenő házilégyét (Musca domestica), ha pedig mégis balesetbe keverednénk, tutira a másik a hibás. És mindig mi vagyunk elöl - hacsak nem a zöld IFA. De vannak (mások), akik nem élnek azokkal a lehetőségekkel, amikkel pedig élhetnének. Nekik szeretnék pár ötletet adni, bár a fenti okfejtés értelmében ők úgysem olvassák majd ezeket.

Animált motorok

Animált motorok

Itt olyan animált illusztrációkat találsz, amik megmagyarázzák a belső belső égésű motorok működését. Gőzmozdony A gőzmozdonyok az 1800-as évek elejétől az 1950-es évekig meghajtották a legtöbb vonatot. Az otto motorok működése. A co motorok működése A Wankel motort kevesen ismerik.

ATI-Császárné Kft Autósiskola Szeged

ATI-Császárné Kft Autósiskola Szeged

Mi egy szegedi Autósiskola vagyunk. Akcióval és a legmagasabb felszereltséggel várjuk Szegeden már 2 helyen is! Foglalkozunk Moped, Motor, Személygépkocsi, Tehergépkocsi, Nehézpótkocsi, ADR, Autógázbiztonsági, Árufuvarozó GKI, Buszos személyszállító GKI, Emelőgép-kezelői, EU-konform árufuvarozó vállalkozói, EU-konform autóbuszos személyszállító vállalkozói, Földmunkagép-kezelői, Gépkezelői, Mezőgazdasági vegyszerszállítói, Személygépkocsis személyszállítói, Targonca-kezelői, Tachográf-kezelői, Taxi-vezetői, Taxi vállalkozói, Töltőállomás kezelői, Tűzvédelmi szakvizsga ('AB', 'Hegesztő, 'PB', 'Üzemanyagtöltő'), Undortkeltő anyagok belföldi szállítói tanfolyamokkal és vizsgákkal. Mozgássérült oktatás, Automataváltós autón oktatás, Autó-szimulátor, Motor-szimulátor, Részeg-szimulátor és Érintőképernyős számítógépen gyakorlás

Aurum Kft. (Ajka,Pápa)

Aurum Kft. (Ajka,Pápa)

A cég 1986 óta folytat járművezető képzést B kategóriában. Tanfolyamainkat Ajkán illetve Pápán indítjuk. A járműkezelési- és forgalmi vizsgáztatást pedig csak Pápán folytatjuk. 2004-ben autósiskolánk akkreditált intézménnyé lett nyilvánítva, ami egyben egyfajta minőséget is jelent, illetve biztosít hallgatóink számára. EU normáknak megfelelően kialakított elméleti tantermünkkel és korszerű, klimatizált járműparkunkkal egyaránt igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy a járművezető jelöltek nálunk töltött ideje minél kellemesebb legyen.

Autós oktatás Veresegyházon, gyakorlás automataváltós autóval is!

Autós oktatás Veresegyházon, gyakorlás automataváltós autóval is!

Gyenes Gábor járművezető szakoktató vagyok. Veresegyház és környékén tanítom az autóvezetést. Gyakorlati oktatás már automata autóval is!! A műszaki ismeretek mellett, nálam megtanulhatod az autóvezetés gyakorlati tudományát is. A KRESZ oktatáson, számítógépes vizsgaszimulációs programmal ellenőrizheted tudásod. A gyakorlati vizsgára történő felkészülést a gödöllői rutin pályán kezdjük. Ezen a pályán lesz a járműkezelési vizsga is! A következő lépcső a forgalommal történő ismerkedés. A fokozatosság elvét követve gyakoroljuk az autóvezetés rejtelmeit. Akkor vezetünk amikor ti ráértek! Legyen az, reggel, este, hétköznap, vagy hétvége! Bármikor gyakorolhatunk!

Autós szakkifejezések

Autós szakkifejezések

Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer folyamatosan méri és összehasonlítja a kerekekben lévő levegő nyomását a fedélzeti számítógépen tárolt levegőnyomás-normaértékekkel. Amennyiben az abroncsnyomás 0,2 bar-ral a normaérték alá csökken, az információs rendszer kijelzőjén figyelmeztető lámpa gyullad ki. 0,4 bar eltérés esetén a lámpa sárgáról vörösre vált. Percenként 0,2 bar-t meghaladó hirtelen nyomáscsökkenés esetén a vörös lámpa világít. A rendszer az utazás megkezdése előtt ellenőrzi az abroncsnyomás és a tárolt levegőnyomás-értékeket. Ha a nyomásértékek között túl nagy a különbség, vagy a nyomás valamely abroncsban eltér a betáplált értéktől, a rendszer értesíti a vezetőt. A pótkerék is fel van szerelve abroncsnyomás-mérő modullal, így az ellenőrző rendszer defekt után is azonnal használható.

Tuti menü