Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
KRESZ linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Lejárt - Új [4. oldal]
részletek »

KRESZ képes leírás: Lejárt - Új [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 75 db
Lejárt a jogsim

Lejárt a jogsim

Legfrissebb élményünk a jogosítvány hosszabbításával adódott. Ami nehézkes, lassú, ha lejárt, köztes megoldás nincs. Nézze meg az érvényességét, nehogy ön is törvényen kívüli legyen egy hónapig. Kellemes ebéd a rokonságnál, majd a jóllakottság kábasága után beszélgetés indul a napi dolgokról. A politikusok örökös civódása unalmas, a futball már rég nem érdekel senkit, előkerül hát egy friss bosszúság. Barátnőm édesapja pedáns ember, számon tartja hivatali teendőit. Időben észlelte, hogy másfél hét múlva lejár a jogosítványa. Vagyis az nem, tessék csak megnézni a kártya alakú vezetői engedélyt, abban a 4(b). pont az "érvényességi idő". A hátoldalon viszont van egy olyan, hogy a "kategória érvényessége", a 11-sel jelzett oszlopa a táblázatnak.

Letölthető kresz

Letölthető kresz

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. Emellett szükséges az is, hogy a közlekedés résztvevői előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben. A közúti közlekedés szabályait - a Minisztertanács felhatalmazása alapján - a következők szerint állapítjuk meg: I. RÉSZ Bevezető rendelkezések A rendelet hatálya 1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

Oktató program

Oktató program

A KreszT NEKED! a legmodernebb multimédiás lehetőségeket kihasználva segíti a KRESZ elméleti anyagának elsajátítását. A hallássérültek számára jeltolmács segíti a megértést. A CD tartalmaz egy TESZT-gyakorló és egy VIZSGA-szimuláló programot is.

Parkolás a belvárosban

Parkolás a belvárosban

Mindenkinek ajánlom, hogy alaposan tanulmányozza az összes képet, hogy hogyan is szokás parkolni a Belvárosban. Tulajdonképpen BÁRHOL, és BÁRHOGYAN! Buszmegállóban, kereszteződésben, zebrán. Az utolsó képen álló autó különben ha kicsit előrébb gurul, akkor két gyalogátkelőhelyen tudott volna állni. (a képeket MAICO küldte)

PATI autósiskola

PATI autósiskola

Moped, motor, személygépkocsi, teherautó, pótkocsi kategóriákhoz való jogosítvány megszerzése - készségfejlesztő játékok, újságcikkek, hírek. A jogosítvánnyal rendelkezők tájékozódhatnak a gyakorló vezetésről, a külföldi vezetői engedély tulajdonosai a honosításról.

Hirdetés
Publikáció

Publikáció

A Magyar Kerékpárosklub (MK) 2002-ben alakult civil szervezet, mely mára már több száz taggal rendelkezik országszerte. Az MK fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése. A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Erős lobbyerejével hatékonyan képviseli és hasznos szolgáltatásaival segíti a kerékpárosokat. Küldetésünknek tekintjük, hogy a kerékpár, mint közlekedési eszköz, elnyerje méltó helyét a mindennapi közlekedésben, illetve a kerékpár váljon a legnépszerűbb sport és szabadidős eszközzé.

Rekord bukás kreszből

Rekord bukás kreszből

Ismét elbukta járművezetői vizsgájának írásbeli részét egy 68 éves asszony Dél-Koreában. Egy helyi lap beszámolója szerint ez még mindig nem vette el a kedvét, hogy egyszer jogosítványt szerezzen. A Korea Times lap szerint a Csa néven említett nagymama 2005 óta majdnem minden munkanapon megpróbálta letenni a KRESZ-vizsgát. Hétfőn azonban a 771. próbálkozása is sikertelenül végződött. A vizsgát vezető rendőr őrmester szerint a 68 éves asszony átlagpontszáma 30 és 50 között volt, a sikeres eredményhez legalább 60 pontra van szükség.

Rendőrhatósági ellenőrzés

Rendőrhatósági ellenőrzés

a közúti áru- és személyszállítást végző egyes gépjárművek és személyzetének rendőrhatósági ellenőrzéséről A nemzetközi közúti fuvarozást végző járművek személyzetének munkájáról szóló Európai Megállapodás (AETR) kihirdetéséről szóló 2001. évi IX. törvény 4. §-a (2) bekezdésében és a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 101. §-a (1) bekezdésének k) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendelem el: Általános rendelkezések 1. § A rendelet hatálya kiterjed a) a belföldön üzemben tartott, a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló külön jogszabály alapján menetíró készülékkel felszerelt, b) az EGT-államoknak a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok összehangolásáról szóló 3820/85/EGK rendelet és a közúti közlekedésben használt menetíró készülékekről szóló 3821/85/EGK rendelet hatálya alá tartozó, az EGT-államokon belül történő, c) a nemzetközi közúti fuvarozást végző járművek személyzetének munkájáról szóló Európai Megállapodáshoz (AETR) (a továbbiakban: AETR Megállapodás) csatlakozott, a harmadik országból vagy országba irányuló, illetve két harmadik ország közötti, valamely EGT-államon áthaladó nemzetközi, d) az AETR Megállapodáshoz nem csatlakozott állam területén bejegyzett nemzetközi közúti áru- és személyszállítást végző gépjárművek és személyzetének ellenőrzésére.

Rendőrségi tanácsok külföldre utazóknak

Rendőrségi tanácsok külföldre utazóknak

Az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbi információkkal, tanácsokkal abban igyekszik segíteni, hogy a magyar állampolgárok kellő tájékozottsággal utazzanak külföldre, és így a lehető legnagyobb biztonságban tölthessék idejüket a világ különböző országaiban.

Hirdetés
Részegszemüveg

Részegszemüveg

Részegséget szimuláló, speciális szemüveget próbálhattak ki Hatvanban. A Heves megyei Rendőr-főkapitányság kifejezetten elrettentő céllal szerezte be a szemüvegeket. Ebben az évben a megye különböző részein, jövőre pedig iskolákban tartanak bemutatókat, hogy elriasszák a sofőröket az ittas vezetéstől. A tavalyi adatokat az ideivel összehasonlítva javult a közlekedés biztonsága az országban, az ittasan okozott balesetek száma azonban még mindig magas.

Román kresz

Román kresz

A közúti forgalomról szóló 195/2002. számú sürgősségi kormányrendelet Kiegészítve a 63/2006 és a 69/2007 számú sürgősségi kormányrendeletekkel, a 6/2007 Törvénnyel I. FEJEZET Általános rendelkezések Jóváhagyják a közúti forgalomról szóló, a Monitorul Oficial al României I. Részének 2002. december 28-i 958. számában közzétett 2002. december 12-i 195. számú sürgősségi kormányrendeletet a következő módosításokkal és kiegészítésekkel: 1. cikkely - (1) A járművek, a gyalogosok és a többi kategóriájú forgalmi résztvevő közúti közlekedése, e területen a természetes és jogi személyeket megillető jogok és a rájuk háruló kötelezettségek, illetve felelősségek, valamint egyes közigazgatási hatóságok, intézmények és szervezetek tárgyköri feladatköre az e sürgősségi rendeletben foglalt rendelkezések hatálya alá esnek. (2) Az e sürgősségi rendeletben foglalt rendelkezések célja biztosítani a közúti forgalom gördülékeny és biztonságos lebonyolítását, valamint oltalmazni a forgalomban részt vevő vagy a közút övezetében található személyek életét, testi épségét és egészségét, az illető személyek jogait és törvényes érdekeit, a közés magántulajdont, valamint a környezetet. (3) A közúti forgalom terén szabályozások kezdeményezésében és véleményezésében illetékes, valamint a tárgyköri szabályok betartása felett ellenőrzést alkalmazó és gyakorló hatóság a Közigazgatási és Belügymi

SOS Autósiksola Budapest

SOS Autósiksola Budapest

A forgalomban való részvétel egyik legfontosabb követelménye a KRESZ-szabályok mindenre kiterjedő ismerete. Ezt sajátíthatjátok el autósiskolánkban, ahol szakképzett, türelmes oktatóink mindent megtesznek, hogy jól felkészült legyél, mire eljutsz a KRESZ vizsgához, és a forgalomban is hasznosítható tudást szerezz magadnak! Az SOS Autósiskola Budapesten megtalálható Zuglóban, a Blaha Lujza térnél és a Móricz Zsigmond körtérnél. Beiratkozáshoz és a KRESZ tanfolyam elkezdéséhez 16,5 év betöltése a feltétel.

Szabálysértések és Következményeik

Szabálysértések és Következményeik

Járművezetés az eltiltás tartalma alatt [bírósági hatáskör] elzárás vagy 150.000 Ft Ittas vezetés, vagy a vezetés átengedése ittas személynek 100.000 Ft + eltiltás Sebességtúllépés 100 km/h alatti megengedett sebesség túllépése a felével (pl. 50 km/h helyett 75 km/h), illetőleg 100 km/h vagy nagyobb megengedett sebesség túllépése az egyharmadával (pl. 120 km/h helyett 160 km/h) 60.000 Ft + eltiltás Elsőbbség meg nem adása, szabálytalan előzés általában 50.000 Ft hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszerítéssel 100.000 Ft + eltiltás Szabálytalan áthaladás vasúti átjárón 60.000 Ft + eltiltás Tehergépkocsi-forgalmi korlátozások megszegése 100.000 Ft +eltiltás Autópálya-matrica kiragasztásának elmulasztása 100.000 Ft + eltiltás Közlekedésigazgatási szabályok megsértése (pl. vezetői engedély lejárt, nincs környezetvédelmi igazolólap, elmulasztották az átírást, rendszámtábla, érvényesítő címke, forgalmi engedély, törzskönyv hamisított, stb.) 30.000 Ft Érvénytelen hatósági engedély vagy jelzés 50.000 Ft Műszaki vizsgálat elmulasztása 20.000 Ft Minden egyéb közlekedési szabálysértés 30.000 Ft Megjegyzés: helyszíni bírságot szabhat ki: a rendőr

Szex-kresz

Szex-kresz

Humor, viccek, képek, filmek és idézetek Szex-kresz, Az első feléhez a szeretet, a simogatás, az érzelmi kötődéseink és cselekvéseinknek intim és bensőséges körülmények közötti igéjét asszociáljuk. A másik fele már nyilvánosabb, triviálisabb tevékenységünket a közlekedést, a közlekedés rendjét hivatott definiálni. A kettő együtt a hevesebb vérmérsékletünk eredményeképpen a mindennapi életünkben a közlekedésben, magas hangszinten édesanyánk felemlegetésével, és pejoratív értelemben kapcsolódik egymáshoz. A mi esetünkben, a szexkresz (összetett szó), szókapcsolat vagyis ez az oldal, a KRESZ-t tanulók, a KRESZ vizsgára készülők munkájából eredő feszültség oldására illetve szórakoztatására jött létre.

Tanulóvezető

Tanulóvezető

Ha Ön még nem regisztrált volna Tanulóvezető szaklapunkra, kattintson a Regisztráció ablakra, és az itt megjelenő üres rubrikák pontos kitöltése után (egy-két napon belül) e-mail címén kapja meg a belépéshez szükséges Felhasználói nevet és a hozzá tartozó Jelszót. Akik pedig már kaptak Felhasználói nevet és Jelszót, szintén a Főoldalon, a Tanulóvezető megtekintése ... ablakba lépve üssék be az adatokat, majd a Belépés után böngészhetnek szaklapunk oldalain. Három cím a Tanulóvezető 2010/1-es számának tartalomjegyzékéből: # Érdekképviseleti vezetők véleménye a magyar járművezető-képzés áldatlan helyzetéről... # Módszertan: az emelkedőn való elindulás... # Gyakorló tesztlap: új kérdések a módosított KRESZ-ben Mint ahogy azt már korábban is jeleztük, az internetes Tanulóvezető éves regisztrációs díja 3500 Ft, az erről szóló csekket azonban csak később, második számunk megjelenése után (májusban) küldjük olvasóinknak. Aki átutalással rendezné a díjat, jelezze a regisztráció Megjegyzés rovatában, vagy üzenjen a Kapcsolat ablakban. Regisztrálni szükséges a Magyar Autósiskolák Szövetségéhez tartozó autósiskoláknak és szakoktatóknak is! Nekik ugyan az érdekképviselet rendezi az éves díjat, de Felhasználói nevet és Jelszót csak a regisztráció után küldünk. Az internetes Tanulóvezető következő, 2010/2-es számának megjelenése április végén, május elején várható, de erről külön ért

Tegyenek KRESZ-vizsgát a kerékpárosok

Tegyenek KRESZ-vizsgát a kerékpárosok

Tényleg 'figyelnek'. A legtöbben arra, hogy át férnek-e a kijelölt bringa úton mielőtt a kerékpáros odaér. Tapasztalatom, hogy a legtöbb autós nem szándékozik megadni az elsőbbséget a bringásnak. (Igy ütöttek el engem is.) Szóval nem ártana időnként a kamerás kereszteződések anyagát értékelni és a sok (tisztelet a kivételnek) Királyfi Jenő és Jolán autóst ez alapján újra KRESZ vizsga bizottság elé citálni. Magam is napi rendszerességgel autózom szép fővárosunkban, és szemem, mint a vadász eb. Amúgy tényleg nem ártana több bringásnak KRESZ ismerettel rendelkeznie.

Új KRESZ-t javasol az ombudsman

Új KRESZ-t javasol az ombudsman

A KRESZ koncepcionális újraalkotására van szükség - jelentette ki az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Szabó Máté csütörtökön a közlekedésben a nevelés fontosságát hangsúlyozva kifejtette, hogy a közlekedés kultúrájára, etikájára és jogi ismereteire fel kellene készíteni a fiatalokat, de problémát jelent, hogy ez az óriási szabályrendszer nem eléggé áttekinthető, tanítható, alkalmazható és értelmezhető.

Tuti menü