Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
KRESZ linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kreszblog - Román [4. oldal]
részletek »

KRESZ képes leírás: Kreszblog - Román [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Kreszblog Értelmezzük, mit is akarhattak

Kreszblog Értelmezzük, mit is akarhattak

Értelmezhetetlen közlekedési szituációk + ami a KRESZ-szel kapcsolatos Ez nem a táblákat ostobán telepítők hülyeége, hanem az én tudatlanságom, és dilemmám. Legidősebb gyermekem 5 éves. az óvodával bábszínházba és játszóházba igyekeznek . A buszon nincs biztonságiőv, én hülye meg azt kérdeztem az ovónőtől, odaadjam-e a gyerekülést. Úgy tudom, hogy az iskolabuszra kell biztonságiőv. De mi a helyzet a nem menetrendszerinti síma személyszállító buszokkal? Én leszek a bunkó Pesti ha nem engdem el a gyereket. Megőrülnék viszont, ha ebben a havazásban bajaesne, mert elengedtem.Önök mit tennének?

Kreszfórum

Kreszfórum

Rengeteg vitatott közlekedési helyzetre kaphatunk választ ezen az oldalon. Akár baleseteztünk, akár tilosban álltunk, vagy bármilyen szabálytalanságot követtünk el. Aki az oldalt szerkeszti az ország egyik legjobb KRESZ-oktatója. Nem jogi válaszokat ad, hanem emberséges, megértő magyarázatokat.

Lefotóztak? Megnézem...

Lefotóztak? Megnézem...

Az Ön által jelenleg igénybe vett alkalmazás azt a célt szolgálja, hogy a látogatók egyszerűen tájékozódhassanak a velük szemben az objektív felelősség hatálya alá tartozó szabályszegések elkövetése miatt folytatott közigazgatási eljárás adatairól és az ügyintézés állásáról, továbbá megtekinthessék a velük szemben folytatott eljárás alapjául szolgáló képi bizonyítékokat. Az alkalmazás segítségével az ügyfelek tájékozódhatnak jogaikról és kötelezettségeikről, továbbá lehetőségük nyílik a leggyakrabban használatos iratminták letöltésére. A rendszer mindezt az eljárás megindításáról szóló értesítés vagy a bírságot kiszabó határozat számának (határozat azonosító) és a gépjármű forgalmi rendszámának megadása esetén, gyorsan és egyszerűen biztosítja. A rendszer használata során személyes adat megismerésére nincs mód. Az igénybe vett betekintéstől függetlenül, az eljárásban szereplő ügyfél számára a közigazgatási hatóságnál, illetőleg a lakcím vagy székhely szerint illetékes rendőrkapitányságnál biztosított az eljárás irataiba történő betekintés.

Légi balesetek

Légi balesetek

Lezuhant egy kisrepülő Oroszországban, nyolcan meghaltak Lezuhant egy nyolc utast szállító kisrepülőgép a nyugat-szibériai Cseljabinszk közelében. A baleset okát vizsgálják. Öt katona halt meg egy lezuhanó olasz repülőgépen Mindenki meghalt azon az olasz katonai szállítógépen, amely hétfőn zuhant le Toscana tartományban. A gép vasúti sínekre zuhan, a baleset körülményeiről a légierő ellentmondásosan nyilatkozik. Beperlik a lezuhant gép utasai a Boeinget Beperli a Boeing repülőgépgyártó céget tíz utas, aki tavaly a British Airways egyik járatának kényszerleszállásakor megsérült a londoni Heathrow repülőtéren. Madárrajjal ütközött egy amerikai utasszállító Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy amerikai utasszállító repülőgépnek szombat este, miután összeütközött egy madárrajjal, és a madarak a gép mindkét hajtóművét eltalálták. A gép fedélzetén utazó 129 ember közül senki sem sérült meg. CÍMKÉK: Egyesült Államok, légiközlekedés, légi balesetek Lezuhant egy orosz katonai járőrgép, tízen meghaltak

Lejárt a jogsim

Lejárt a jogsim

Legfrissebb élményünk a jogosítvány hosszabbításával adódott. Ami nehézkes, lassú, ha lejárt, köztes megoldás nincs. Nézze meg az érvényességét, nehogy ön is törvényen kívüli legyen egy hónapig. Kellemes ebéd a rokonságnál, majd a jóllakottság kábasága után beszélgetés indul a napi dolgokról. A politikusok örökös civódása unalmas, a futball már rég nem érdekel senkit, előkerül hát egy friss bosszúság. Barátnőm édesapja pedáns ember, számon tartja hivatali teendőit. Időben észlelte, hogy másfél hét múlva lejár a jogosítványa. Vagyis az nem, tessék csak megnézni a kártya alakú vezetői engedélyt, abban a 4(b). pont az "érvényességi idő". A hátoldalon viszont van egy olyan, hogy a "kategória érvényessége", a 11-sel jelzett oszlopa a táblázatnak.

Letölthető kresz

Letölthető kresz

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. Emellett szükséges az is, hogy a közlekedés résztvevői előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben. A közúti közlekedés szabályait - a Minisztertanács felhatalmazása alapján - a következők szerint állapítjuk meg: I. RÉSZ Bevezető rendelkezések A rendelet hatálya 1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

Oktató program

Oktató program

A KreszT NEKED! a legmodernebb multimédiás lehetőségeket kihasználva segíti a KRESZ elméleti anyagának elsajátítását. A hallássérültek számára jeltolmács segíti a megértést. A CD tartalmaz egy TESZT-gyakorló és egy VIZSGA-szimuláló programot is.

Online kresz gyakorlás és vizsga

Online kresz gyakorlás és vizsga

A webkresz.hu egy kresz-teszt és kresz tanfolyam oldal, ahol naprakészen megtalálható az összes kategória minden kérdése, (2900 kérdés!) egy online kresz tanfolyammal kiegészítve. Belépési kód nélkül a honlap, csak korlátozva használható. Belépési kódót a nyitólap főmenüjének jobb szélén található KÓDKÉRÉS menüpontban, vagy az INGYENKÓD-ra kattinva lehet kérni. Kóddal rendelkezők a BELÉPÉS melletti mezőbe üssék be kódjukat, majd nyomják meg az OK gombot! Itt 1 db. 8 órás kódot kapsz, a honlap teljes tartalmához. Klikk az INGYENKÓD szövegre!

Párhuzamos bringagyász keresztezése

Párhuzamos bringagyász keresztezése

Fel tud engem világosítani arról, hogy az autóúttal párhuzamosan futó bringaút/bringagyalogúton kinek hogy van elsőbbsége kereszteződésben? Esetleg mik a pontos szabályok. Rémlik valami, hogy mindig a bringásnak van elsőbbsége (már ha nincs macisajt), de ez így mennyire igaz? És van különbség a között, hogy valaki az autóútról kanyarodik az utcába, vagy a bringautat keresztező utcán megy végig (mint egy egyenrangú kereszteződésnél)? Menetirány számít?

Hirdetés
Parkolás a belvárosban

Parkolás a belvárosban

Mindenkinek ajánlom, hogy alaposan tanulmányozza az összes képet, hogy hogyan is szokás parkolni a Belvárosban. Tulajdonképpen BÁRHOL, és BÁRHOGYAN! Buszmegállóban, kereszteződésben, zebrán. Az utolsó képen álló autó különben ha kicsit előrébb gurul, akkor két gyalogátkelőhelyen tudott volna állni. (a képeket MAICO küldte)

PATI autósiskola

PATI autósiskola

Moped, motor, személygépkocsi, teherautó, pótkocsi kategóriákhoz való jogosítvány megszerzése - készségfejlesztő játékok, újságcikkek, hírek. A jogosítvánnyal rendelkezők tájékozódhatnak a gyakorló vezetésről, a külföldi vezetői engedély tulajdonosai a honosításról.

Publikáció

Publikáció

A Magyar Kerékpárosklub (MK) 2002-ben alakult civil szervezet, mely mára már több száz taggal rendelkezik országszerte. Az MK fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése. A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Erős lobbyerejével hatékonyan képviseli és hasznos szolgáltatásaival segíti a kerékpárosokat. Küldetésünknek tekintjük, hogy a kerékpár, mint közlekedési eszköz, elnyerje méltó helyét a mindennapi közlekedésben, illetve a kerékpár váljon a legnépszerűbb sport és szabadidős eszközzé.

Rekord bukás kreszből

Rekord bukás kreszből

Ismét elbukta járművezetői vizsgájának írásbeli részét egy 68 éves asszony Dél-Koreában. Egy helyi lap beszámolója szerint ez még mindig nem vette el a kedvét, hogy egyszer jogosítványt szerezzen. A Korea Times lap szerint a Csa néven említett nagymama 2005 óta majdnem minden munkanapon megpróbálta letenni a KRESZ-vizsgát. Hétfőn azonban a 771. próbálkozása is sikertelenül végződött. A vizsgát vezető rendőr őrmester szerint a 68 éves asszony átlagpontszáma 30 és 50 között volt, a sikeres eredményhez legalább 60 pontra van szükség.

Rendőrhatósági ellenőrzés

Rendőrhatósági ellenőrzés

a közúti áru- és személyszállítást végző egyes gépjárművek és személyzetének rendőrhatósági ellenőrzéséről A nemzetközi közúti fuvarozást végző járművek személyzetének munkájáról szóló Európai Megállapodás (AETR) kihirdetéséről szóló 2001. évi IX. törvény 4. §-a (2) bekezdésében és a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 101. §-a (1) bekezdésének k) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendelem el: Általános rendelkezések 1. § A rendelet hatálya kiterjed a) a belföldön üzemben tartott, a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló külön jogszabály alapján menetíró készülékkel felszerelt, b) az EGT-államoknak a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok összehangolásáról szóló 3820/85/EGK rendelet és a közúti közlekedésben használt menetíró készülékekről szóló 3821/85/EGK rendelet hatálya alá tartozó, az EGT-államokon belül történő, c) a nemzetközi közúti fuvarozást végző járművek személyzetének munkájáról szóló Európai Megállapodáshoz (AETR) (a továbbiakban: AETR Megállapodás) csatlakozott, a harmadik országból vagy országba irányuló, illetve két harmadik ország közötti, valamely EGT-államon áthaladó nemzetközi, d) az AETR Megállapodáshoz nem csatlakozott állam területén bejegyzett nemzetközi közúti áru- és személyszállítást végző gépjárművek és személyzetének ellenőrzésére.

Rendőrségi tanácsok külföldre utazóknak

Rendőrségi tanácsok külföldre utazóknak

Az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbi információkkal, tanácsokkal abban igyekszik segíteni, hogy a magyar állampolgárok kellő tájékozottsággal utazzanak külföldre, és így a lehető legnagyobb biztonságban tölthessék idejüket a világ különböző országaiban.

Részegszemüveg

Részegszemüveg

Részegséget szimuláló, speciális szemüveget próbálhattak ki Hatvanban. A Heves megyei Rendőr-főkapitányság kifejezetten elrettentő céllal szerezte be a szemüvegeket. Ebben az évben a megye különböző részein, jövőre pedig iskolákban tartanak bemutatókat, hogy elriasszák a sofőröket az ittas vezetéstől. A tavalyi adatokat az ideivel összehasonlítva javult a közlekedés biztonsága az országban, az ittasan okozott balesetek száma azonban még mindig magas.

Román kresz

Román kresz

A közúti forgalomról szóló 195/2002. számú sürgősségi kormányrendelet Kiegészítve a 63/2006 és a 69/2007 számú sürgősségi kormányrendeletekkel, a 6/2007 Törvénnyel I. FEJEZET Általános rendelkezések Jóváhagyják a közúti forgalomról szóló, a Monitorul Oficial al României I. Részének 2002. december 28-i 958. számában közzétett 2002. december 12-i 195. számú sürgősségi kormányrendeletet a következő módosításokkal és kiegészítésekkel: 1. cikkely - (1) A járművek, a gyalogosok és a többi kategóriájú forgalmi résztvevő közúti közlekedése, e területen a természetes és jogi személyeket megillető jogok és a rájuk háruló kötelezettségek, illetve felelősségek, valamint egyes közigazgatási hatóságok, intézmények és szervezetek tárgyköri feladatköre az e sürgősségi rendeletben foglalt rendelkezések hatálya alá esnek. (2) Az e sürgősségi rendeletben foglalt rendelkezések célja biztosítani a közúti forgalom gördülékeny és biztonságos lebonyolítását, valamint oltalmazni a forgalomban részt vevő vagy a közút övezetében található személyek életét, testi épségét és egészségét, az illető személyek jogait és törvényes érdekeit, a közés magántulajdont, valamint a környezetet. (3) A közúti forgalom terén szabályozások kezdeményezésében és véleményezésében illetékes, valamint a tárgyköri szabályok betartása felett ellenőrzést alkalmazó és gyakorló hatóság a Közigazgatási és Belügymi

Tuti menü