Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
KRESZ linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kresz - PÁV [4. oldal]
részletek »

KRESZ képes leírás: Kresz - PÁV [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 89 db
Kresz vizsga a Svédeknél

Kresz vizsga a Svédeknél

program letölthető változatából megismerkedhetünk - angol nyelven is -, hogy a svédek hogyan tanulnak és miként vizsgáznak. A közel 700 kérdéses adatbankból 70 kérdést tesznek fel, amire összesen 50 perc időt adnak. Jelentős eltérés a magyar rendszertől egyrészt az, hogy az 50 percen belül mindenki úgy ossza be az idejét, ahogy jónak látja, azaz nincsenek egy perces korlátok. A másik pedig, hogy a teszt befejezésekor bármelyik kérdés újra megtekinthető és javítható is. A rendszer csak a lezárás után kezdi meg a kiértékelést. Látható az anyagban az is, hogy sokkal inkább napjainkban készült fényképekre, mint megrajzolt ábrákra épülnek a feladatok, valamint, hogy korszerű és hasznos műszaki kérdéseket is találunk. Mint például mit jelent a hibridautó kifejezés, vagy hogyan kell két jármű között az akkumulátort átkötni (bikázni) stb...

Kresz-teszt telefonra

Kresz-teszt telefonra

A Marketen már egyre több olyan alkalmazást találhatunk, melyek a hazai felhasználóknak szeretnének kedvezni. A fejlesztők és egyes vállalkozások felismerték a különféle mobilplatformok nyújtotta lehetőségeket, s megpróbálják egyedi ötleteiket megvalósítani általuk. A Google mobil alkalmazásboltjában a napokban jelent meg a MobilKRESZ nevű program, mely segítséget nyújt abban, hogy a vezetői engedélyhez szükséges első kihívást mihamarabb teljesítsük. Az alkalmazással gyakorolhatjuk a különféle forgalmi helyzeteket (képes kérdések), a táblákat, s a kerékpáros közlekedéshez szükséges kérdéseket is megválaszolhatjuk. A kezdőlapon beállíthatjuk, hogy hány kérdést szeretnénk megválaszolni. Ez a funkció akkor lehet igazán hasznos, ha útközben szeretnénk próbára tenni a tudásunkat, s nincs elég időnk ahhoz, hogy a teljes kérdéssort teljesítsük.

Kresz.try

Kresz.try

Normális dolog ha azrért megbüntetnek mert szabályosan parkoltam ugyan de másik irányba mint az összes többi autó? és nem egyirányú utcában nem záróvonalon át??? és az utcában nincs megállást tiltó tábla?

Kreszblog Értelmezzük, mit is akarhattak

Kreszblog Értelmezzük, mit is akarhattak

Értelmezhetetlen közlekedési szituációk + ami a KRESZ-szel kapcsolatos Ez nem a táblákat ostobán telepítők hülyeége, hanem az én tudatlanságom, és dilemmám. Legidősebb gyermekem 5 éves. az óvodával bábszínházba és játszóházba igyekeznek . A buszon nincs biztonságiőv, én hülye meg azt kérdeztem az ovónőtől, odaadjam-e a gyerekülést. Úgy tudom, hogy az iskolabuszra kell biztonságiőv. De mi a helyzet a nem menetrendszerinti síma személyszállító buszokkal? Én leszek a bunkó Pesti ha nem engdem el a gyereket. Megőrülnék viszont, ha ebben a havazásban bajaesne, mert elengedtem.Önök mit tennének?

Kreszfórum

Kreszfórum

Rengeteg vitatott közlekedési helyzetre kaphatunk választ ezen az oldalon. Akár baleseteztünk, akár tilosban álltunk, vagy bármilyen szabálytalanságot követtünk el. Aki az oldalt szerkeszti az ország egyik legjobb KRESZ-oktatója. Nem jogi válaszokat ad, hanem emberséges, megértő magyarázatokat.

Hirdetés
Lefotóztak? Megnézem...

Lefotóztak? Megnézem...

Az Ön által jelenleg igénybe vett alkalmazás azt a célt szolgálja, hogy a látogatók egyszerűen tájékozódhassanak a velük szemben az objektív felelősség hatálya alá tartozó szabályszegések elkövetése miatt folytatott közigazgatási eljárás adatairól és az ügyintézés állásáról, továbbá megtekinthessék a velük szemben folytatott eljárás alapjául szolgáló képi bizonyítékokat. Az alkalmazás segítségével az ügyfelek tájékozódhatnak jogaikról és kötelezettségeikről, továbbá lehetőségük nyílik a leggyakrabban használatos iratminták letöltésére. A rendszer mindezt az eljárás megindításáról szóló értesítés vagy a bírságot kiszabó határozat számának (határozat azonosító) és a gépjármű forgalmi rendszámának megadása esetén, gyorsan és egyszerűen biztosítja. A rendszer használata során személyes adat megismerésére nincs mód. Az igénybe vett betekintéstől függetlenül, az eljárásban szereplő ügyfél számára a közigazgatási hatóságnál, illetőleg a lakcím vagy székhely szerint illetékes rendőrkapitányságnál biztosított az eljárás irataiba történő betekintés.

Légi balesetek

Légi balesetek

Lezuhant egy kisrepülő Oroszországban, nyolcan meghaltak Lezuhant egy nyolc utast szállító kisrepülőgép a nyugat-szibériai Cseljabinszk közelében. A baleset okát vizsgálják. Öt katona halt meg egy lezuhanó olasz repülőgépen Mindenki meghalt azon az olasz katonai szállítógépen, amely hétfőn zuhant le Toscana tartományban. A gép vasúti sínekre zuhan, a baleset körülményeiről a légierő ellentmondásosan nyilatkozik. Beperlik a lezuhant gép utasai a Boeinget Beperli a Boeing repülőgépgyártó céget tíz utas, aki tavaly a British Airways egyik járatának kényszerleszállásakor megsérült a londoni Heathrow repülőtéren. Madárrajjal ütközött egy amerikai utasszállító Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy amerikai utasszállító repülőgépnek szombat este, miután összeütközött egy madárrajjal, és a madarak a gép mindkét hajtóművét eltalálták. A gép fedélzetén utazó 129 ember közül senki sem sérült meg. CÍMKÉK: Egyesült Államok, légiközlekedés, légi balesetek Lezuhant egy orosz katonai járőrgép, tízen meghaltak

Légügyi hatóság

Légügyi hatóság

A magyar repülés szabályozása 1917-ben kezdődött az Osztrák-Magyar Monarchia közös hadügy-minisztériumának a légiforgalom szervezésére és szabályozására kidolgozott tervezetével. A polgári repülés - a Versailles-i békeszerződés repülőipart és katonai repülést tiltó rendelkezéseire tekintettel - az 1920-ban megalakult Magyar Aeroforgalmi Részvénytársasággal (MAEFORt) kezdődött, a 'repülésügyek' a Kereskedelmi Minisztériumhoz kerültek. 1921-ben a Légügyi Szakosztály a Kereskedelmi Minisztérium XI. szakosztálya lett. 1922-ben kapott a békeszerződésben foglaltak alóli felmentést a közforgalmú légiközlekedés, így még az év decemberében megszületett az a Légiközlekedési alaprendelet, amely már hivatalosan is a kereskedelemügyi miniszter hatáskörébe utalta a légiközlekedéssel kapcsolatos feladatokat. 1924-ben hozták létre a Minisztérium keretében 'a m. kir. Légügyi Hivatalt' (LüH), amely egyben a Minisztérium V. Légiforgalmi szakosztályaként működött. A szakosztály az alábbi alrendszerekre tagozódott: - személyi és forgalmi osztály, - műszaki osztály, - gazdászati-közigazgatási osztály, - légirendészeti és nyilvántartási osztály, - szervezési, kiképzési, felriasztási és szabályzatszerkesztési osztály, - repülőgép és motorellenőrzési csoport, - repülőtér építési csoport, - segédhivatal és gazdasági hivatal.

Lejárt a jogsim

Lejárt a jogsim

Legfrissebb élményünk a jogosítvány hosszabbításával adódott. Ami nehézkes, lassú, ha lejárt, köztes megoldás nincs. Nézze meg az érvényességét, nehogy ön is törvényen kívüli legyen egy hónapig. Kellemes ebéd a rokonságnál, majd a jóllakottság kábasága után beszélgetés indul a napi dolgokról. A politikusok örökös civódása unalmas, a futball már rég nem érdekel senkit, előkerül hát egy friss bosszúság. Barátnőm édesapja pedáns ember, számon tartja hivatali teendőit. Időben észlelte, hogy másfél hét múlva lejár a jogosítványa. Vagyis az nem, tessék csak megnézni a kártya alakú vezetői engedélyt, abban a 4(b). pont az "érvényességi idő". A hátoldalon viszont van egy olyan, hogy a "kategória érvényessége", a 11-sel jelzett oszlopa a táblázatnak.

Hirdetés
Letölthető kresz

Letölthető kresz

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. Emellett szükséges az is, hogy a közlekedés résztvevői előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben. A közúti közlekedés szabályait - a Minisztertanács felhatalmazása alapján - a következők szerint állapítjuk meg: I. RÉSZ Bevezető rendelkezések A rendelet hatálya 1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

Magyar Autózási Társaság

Magyar Autózási Társaság

Manapság rohanó életet élünk, mely tele van feszültséggel és állandó megoldásra váró helyzetekkel. Nincs ez másképp az utakon sem. Az utóbbi évtizedek rohamos ipari fejlődése következtében, ma már majdnem minden háztartásra jut egy egy autó. Ennek hatására hatalmas lett a felvevőpiac az autózással kapcsolatos cégek termékeire, szolgáltatásaira, a biztosítók, bankok áldásos tevékenységéről nem is beszélve. Az autózás pozitív oldalai mellett sajnálatos módon vannak árnyoldalak is. Ilyenek például az autóbalesetek, lopások, bizonyos jogi problémák, de emellett jelen van az autók amortizációja, meghibásodása, szükséges alkatrészek rendszeres cseréje is. Egyes váratlan szituációkban az autótulajdonosok nagy része nem tudja, mihez is kezdjen a helyzet megoldása érdekében. Bizonyára sokunkkal fordult már elő olyan váratlan esemény, amikor nem tudtuk, kihez fordulhatnánk segítségért. Ennek tudatában elérkezettnek láttuk az időt, hogy ezen helyzetek megoldása érdekében egy olyan társaságot hozzunk létre, mely összefogja az autós társadalmat, az autózásra épült cégekkel, szolgáltatókkal, segítséget nyújtson vitás jogi kérdésekben és megoldást kínáljon számos, autózással kapcsolatos területen. Egy kicsit a klubról... A Magyar Autózási Társaság által létrehozott klubnak számos előnye van. A jogvédelmi szolgáltatás mellett társaságunk egy olyan komplex rendszert épített ki, mely alkalmazá

Oktató program

Oktató program

A KreszT NEKED! a legmodernebb multimédiás lehetőségeket kihasználva segíti a KRESZ elméleti anyagának elsajátítását. A hallássérültek számára jeltolmács segíti a megértést. A CD tartalmaz egy TESZT-gyakorló és egy VIZSGA-szimuláló programot is.

Online kresz gyakorlás és vizsga

Online kresz gyakorlás és vizsga

A webkresz.hu egy kresz-teszt és kresz tanfolyam oldal, ahol naprakészen megtalálható az összes kategória minden kérdése, (2900 kérdés!) egy online kresz tanfolyammal kiegészítve. Belépési kód nélkül a honlap, csak korlátozva használható. Belépési kódót a nyitólap főmenüjének jobb szélén található KÓDKÉRÉS menüpontban, vagy az INGYENKÓD-ra kattinva lehet kérni. Kóddal rendelkezők a BELÉPÉS melletti mezőbe üssék be kódjukat, majd nyomják meg az OK gombot! Itt 1 db. 8 órás kódot kapsz, a honlap teljes tartalmához. Klikk az INGYENKÓD szövegre!

Párhuzamos bringagyász keresztezése

Párhuzamos bringagyász keresztezése

Fel tud engem világosítani arról, hogy az autóúttal párhuzamosan futó bringaút/bringagyalogúton kinek hogy van elsőbbsége kereszteződésben? Esetleg mik a pontos szabályok. Rémlik valami, hogy mindig a bringásnak van elsőbbsége (már ha nincs macisajt), de ez így mennyire igaz? És van különbség a között, hogy valaki az autóútról kanyarodik az utcába, vagy a bringautat keresztező utcán megy végig (mint egy egyenrangú kereszteződésnél)? Menetirány számít?

Parkolás a belvárosban

Parkolás a belvárosban

Mindenkinek ajánlom, hogy alaposan tanulmányozza az összes képet, hogy hogyan is szokás parkolni a Belvárosban. Tulajdonképpen BÁRHOL, és BÁRHOGYAN! Buszmegállóban, kereszteződésben, zebrán. Az utolsó képen álló autó különben ha kicsit előrébb gurul, akkor két gyalogátkelőhelyen tudott volna állni. (a képeket MAICO küldte)

PATI autósiskola

PATI autósiskola

Moped, motor, személygépkocsi, teherautó, pótkocsi kategóriákhoz való jogosítvány megszerzése - készségfejlesztő játékok, újságcikkek, hírek. A jogosítvánnyal rendelkezők tájékozódhatnak a gyakorló vezetésről, a külföldi vezetői engedély tulajdonosai a honosításról.

PÁV

PÁV

Megállapítani az egyén pszichés jellemzőiből a járművezetéshez szükséges: 1. Magatartást szabályozó jellemzők szintjét, azaz rendelkezik-e mindazokkal az egyéni pszichológiai jellemzőkkel, amelyek szükségesek: - a biztonságos vezetéshez, - a közlekedési helyzetekhez való alkalmazkodáshoz, - a járművezetés közben jelentkező terhelés elviseléséhez? 2. Képességek szintjét, azaz van-e a jármű biztonságos vezetéséhez szükséges: - észlelési - döntési - cselekvési képessége? - Képes-e elsajátítani a jármű vezetéséhez szükséges ismereteket és készséget?

Tuti menü