Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
KRESZ linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kreszfórum - Szabálysértések [4. oldal]
részletek »

KRESZ képes leírás: Kreszfórum - Szabálysértések [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Kreszfórum

Kreszfórum

Rengeteg vitatott közlekedési helyzetre kaphatunk választ ezen az oldalon. Akár baleseteztünk, akár tilosban álltunk, vagy bármilyen szabálytalanságot követtünk el. Aki az oldalt szerkeszti az ország egyik legjobb KRESZ-oktatója. Nem jogi válaszokat ad, hanem emberséges, megértő magyarázatokat.

Légi balesetek

Légi balesetek

Lezuhant egy kisrepülő Oroszországban, nyolcan meghaltak Lezuhant egy nyolc utast szállító kisrepülőgép a nyugat-szibériai Cseljabinszk közelében. A baleset okát vizsgálják. Öt katona halt meg egy lezuhanó olasz repülőgépen Mindenki meghalt azon az olasz katonai szállítógépen, amely hétfőn zuhant le Toscana tartományban. A gép vasúti sínekre zuhan, a baleset körülményeiről a légierő ellentmondásosan nyilatkozik. Beperlik a lezuhant gép utasai a Boeinget Beperli a Boeing repülőgépgyártó céget tíz utas, aki tavaly a British Airways egyik járatának kényszerleszállásakor megsérült a londoni Heathrow repülőtéren. Madárrajjal ütközött egy amerikai utasszállító Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy amerikai utasszállító repülőgépnek szombat este, miután összeütközött egy madárrajjal, és a madarak a gép mindkét hajtóművét eltalálták. A gép fedélzetén utazó 129 ember közül senki sem sérült meg. CÍMKÉK: Egyesült Államok, légiközlekedés, légi balesetek Lezuhant egy orosz katonai járőrgép, tízen meghaltak

Lejárt a jogsim

Lejárt a jogsim

Legfrissebb élményünk a jogosítvány hosszabbításával adódott. Ami nehézkes, lassú, ha lejárt, köztes megoldás nincs. Nézze meg az érvényességét, nehogy ön is törvényen kívüli legyen egy hónapig. Kellemes ebéd a rokonságnál, majd a jóllakottság kábasága után beszélgetés indul a napi dolgokról. A politikusok örökös civódása unalmas, a futball már rég nem érdekel senkit, előkerül hát egy friss bosszúság. Barátnőm édesapja pedáns ember, számon tartja hivatali teendőit. Időben észlelte, hogy másfél hét múlva lejár a jogosítványa. Vagyis az nem, tessék csak megnézni a kártya alakú vezetői engedélyt, abban a 4(b). pont az "érvényességi idő". A hátoldalon viszont van egy olyan, hogy a "kategória érvényessége", a 11-sel jelzett oszlopa a táblázatnak.

Letölthető kresz

Letölthető kresz

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. Emellett szükséges az is, hogy a közlekedés résztvevői előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben. A közúti közlekedés szabályait - a Minisztertanács felhatalmazása alapján - a következők szerint állapítjuk meg: I. RÉSZ Bevezető rendelkezések A rendelet hatálya 1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

Oktató program

Oktató program

A KreszT NEKED! a legmodernebb multimédiás lehetőségeket kihasználva segíti a KRESZ elméleti anyagának elsajátítását. A hallássérültek számára jeltolmács segíti a megértést. A CD tartalmaz egy TESZT-gyakorló és egy VIZSGA-szimuláló programot is.

Hirdetés
Online kresz teszt

Online kresz teszt

Egyszerűen használható, fiatalos, menő designnal rendelkező oldal számos funkcióval, melyek segítségével felkészülhetsz a kresz vizsgára vagy felfrissítheted már meglévő kresz ismereteidet. Egyenként végigmehetsz a témakörök kérdésein, vagy a vizsgateszt funkcióval a hatósági vizsgáéval megegyező felépítésű tesztet tölthetsz ki. A az adatbázis közel 3000 elméleti és forgalmi szituációval kapcsolatos kérdést tartalmaz. Az oldal tehát minden segítséget megad a sikeres kreszvizsgához és összes szolgáltatása teljesen ingyenesen hozzáférhető.

Parkolás a belvárosban

Parkolás a belvárosban

Mindenkinek ajánlom, hogy alaposan tanulmányozza az összes képet, hogy hogyan is szokás parkolni a Belvárosban. Tulajdonképpen BÁRHOL, és BÁRHOGYAN! Buszmegállóban, kereszteződésben, zebrán. Az utolsó képen álló autó különben ha kicsit előrébb gurul, akkor két gyalogátkelőhelyen tudott volna állni. (a képeket MAICO küldte)

PATI autósiskola

PATI autósiskola

Moped, motor, személygépkocsi, teherautó, pótkocsi kategóriákhoz való jogosítvány megszerzése - készségfejlesztő játékok, újságcikkek, hírek. A jogosítvánnyal rendelkezők tájékozódhatnak a gyakorló vezetésről, a külföldi vezetői engedély tulajdonosai a honosításról.

Publikáció

Publikáció

A Magyar Kerékpárosklub (MK) 2002-ben alakult civil szervezet, mely mára már több száz taggal rendelkezik országszerte. Az MK fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése. A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Erős lobbyerejével hatékonyan képviseli és hasznos szolgáltatásaival segíti a kerékpárosokat. Küldetésünknek tekintjük, hogy a kerékpár, mint közlekedési eszköz, elnyerje méltó helyét a mindennapi közlekedésben, illetve a kerékpár váljon a legnépszerűbb sport és szabadidős eszközzé.

Hirdetés
Rekord bukás kreszből

Rekord bukás kreszből

Ismét elbukta járművezetői vizsgájának írásbeli részét egy 68 éves asszony Dél-Koreában. Egy helyi lap beszámolója szerint ez még mindig nem vette el a kedvét, hogy egyszer jogosítványt szerezzen. A Korea Times lap szerint a Csa néven említett nagymama 2005 óta majdnem minden munkanapon megpróbálta letenni a KRESZ-vizsgát. Hétfőn azonban a 771. próbálkozása is sikertelenül végződött. A vizsgát vezető rendőr őrmester szerint a 68 éves asszony átlagpontszáma 30 és 50 között volt, a sikeres eredményhez legalább 60 pontra van szükség.

Rendőrhatósági ellenőrzés

Rendőrhatósági ellenőrzés

a közúti áru- és személyszállítást végző egyes gépjárművek és személyzetének rendőrhatósági ellenőrzéséről A nemzetközi közúti fuvarozást végző járművek személyzetének munkájáról szóló Európai Megállapodás (AETR) kihirdetéséről szóló 2001. évi IX. törvény 4. §-a (2) bekezdésében és a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 101. §-a (1) bekezdésének k) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendelem el: Általános rendelkezések 1. § A rendelet hatálya kiterjed a) a belföldön üzemben tartott, a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló külön jogszabály alapján menetíró készülékkel felszerelt, b) az EGT-államoknak a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok összehangolásáról szóló 3820/85/EGK rendelet és a közúti közlekedésben használt menetíró készülékekről szóló 3821/85/EGK rendelet hatálya alá tartozó, az EGT-államokon belül történő, c) a nemzetközi közúti fuvarozást végző járművek személyzetének munkájáról szóló Európai Megállapodáshoz (AETR) (a továbbiakban: AETR Megállapodás) csatlakozott, a harmadik országból vagy országba irányuló, illetve két harmadik ország közötti, valamely EGT-államon áthaladó nemzetközi, d) az AETR Megállapodáshoz nem csatlakozott állam területén bejegyzett nemzetközi közúti áru- és személyszállítást végző gépjárművek és személyzetének ellenőrzésére.

Rendőrségi tanácsok külföldre utazóknak

Rendőrségi tanácsok külföldre utazóknak

Az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbi információkkal, tanácsokkal abban igyekszik segíteni, hogy a magyar állampolgárok kellő tájékozottsággal utazzanak külföldre, és így a lehető legnagyobb biztonságban tölthessék idejüket a világ különböző országaiban.

Részegszemüveg

Részegszemüveg

Részegséget szimuláló, speciális szemüveget próbálhattak ki Hatvanban. A Heves megyei Rendőr-főkapitányság kifejezetten elrettentő céllal szerezte be a szemüvegeket. Ebben az évben a megye különböző részein, jövőre pedig iskolákban tartanak bemutatókat, hogy elriasszák a sofőröket az ittas vezetéstől. A tavalyi adatokat az ideivel összehasonlítva javult a közlekedés biztonsága az országban, az ittasan okozott balesetek száma azonban még mindig magas.

Robogó szimulátor

Robogó szimulátor

Robogó szimulátor Gilera Runner robogóval lehet motorozni. Játszottatok már a Gilarás kis flash játékkal? Ha nem akkor itt a lehetőség! Jó szórakozást mindenkinek! Welcome to MoFunZone, we are THE source for free online games including but not limited to defense games (also tower defense games), arcade, action games, shockwave games, flash games, kid(s) games, game board games, web games, online games, dress up games, internet games and etc. We have the newest and greatest free games and we update every day with new games. Our flash games are played millions of times.

Román kresz

Román kresz

A közúti forgalomról szóló 195/2002. számú sürgősségi kormányrendelet Kiegészítve a 63/2006 és a 69/2007 számú sürgősségi kormányrendeletekkel, a 6/2007 Törvénnyel I. FEJEZET Általános rendelkezések Jóváhagyják a közúti forgalomról szóló, a Monitorul Oficial al României I. Részének 2002. december 28-i 958. számában közzétett 2002. december 12-i 195. számú sürgősségi kormányrendeletet a következő módosításokkal és kiegészítésekkel: 1. cikkely - (1) A járművek, a gyalogosok és a többi kategóriájú forgalmi résztvevő közúti közlekedése, e területen a természetes és jogi személyeket megillető jogok és a rájuk háruló kötelezettségek, illetve felelősségek, valamint egyes közigazgatási hatóságok, intézmények és szervezetek tárgyköri feladatköre az e sürgősségi rendeletben foglalt rendelkezések hatálya alá esnek. (2) Az e sürgősségi rendeletben foglalt rendelkezések célja biztosítani a közúti forgalom gördülékeny és biztonságos lebonyolítását, valamint oltalmazni a forgalomban részt vevő vagy a közút övezetében található személyek életét, testi épségét és egészségét, az illető személyek jogait és törvényes érdekeit, a közés magántulajdont, valamint a környezetet. (3) A közúti forgalom terén szabályozások kezdeményezésében és véleményezésében illetékes, valamint a tárgyköri szabályok betartása felett ellenőrzést alkalmazó és gyakorló hatóság a Közigazgatási és Belügymi

SOS Autósiksola Budapest

SOS Autósiksola Budapest

A forgalomban való részvétel egyik legfontosabb követelménye a KRESZ-szabályok mindenre kiterjedő ismerete. Ezt sajátíthatjátok el autósiskolánkban, ahol szakképzett, türelmes oktatóink mindent megtesznek, hogy jól felkészült legyél, mire eljutsz a KRESZ vizsgához, és a forgalomban is hasznosítható tudást szerezz magadnak! Az SOS Autósiskola Budapesten megtalálható Zuglóban, a Blaha Lujza térnél és a Móricz Zsigmond körtérnél. Beiratkozáshoz és a KRESZ tanfolyam elkezdéséhez 16,5 év betöltése a feltétel.

Szabálysértések és Következményeik

Szabálysértések és Következményeik

Járművezetés az eltiltás tartalma alatt [bírósági hatáskör] elzárás vagy 150.000 Ft Ittas vezetés, vagy a vezetés átengedése ittas személynek 100.000 Ft + eltiltás Sebességtúllépés 100 km/h alatti megengedett sebesség túllépése a felével (pl. 50 km/h helyett 75 km/h), illetőleg 100 km/h vagy nagyobb megengedett sebesség túllépése az egyharmadával (pl. 120 km/h helyett 160 km/h) 60.000 Ft + eltiltás Elsőbbség meg nem adása, szabálytalan előzés általában 50.000 Ft hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszerítéssel 100.000 Ft + eltiltás Szabálytalan áthaladás vasúti átjárón 60.000 Ft + eltiltás Tehergépkocsi-forgalmi korlátozások megszegése 100.000 Ft +eltiltás Autópálya-matrica kiragasztásának elmulasztása 100.000 Ft + eltiltás Közlekedésigazgatási szabályok megsértése (pl. vezetői engedély lejárt, nincs környezetvédelmi igazolólap, elmulasztották az átírást, rendszámtábla, érvényesítő címke, forgalmi engedély, törzskönyv hamisított, stb.) 30.000 Ft Érvénytelen hatósági engedély vagy jelzés 50.000 Ft Műszaki vizsgálat elmulasztása 20.000 Ft Minden egyéb közlekedési szabálysértés 30.000 Ft Megjegyzés: helyszíni bírságot szabhat ki: a rendőr

Tuti menü