Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kiadványok képes leírás - KRESZ.tlap.hu
részletek »

Kiadványok - KRESZ.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Kiadványok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Autós szakkifejezések

Autós szakkifejezések

Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer folyamatosan méri és összehasonlítja a kerekekben lévő levegő nyomását a fedélzeti számítógépen tárolt levegőnyomás-normaértékekkel. Amennyiben az abroncsnyomás 0,2 bar-ral a normaérték alá csökken, az információs rendszer kijelzőjén figyelmeztető lámpa gyullad ki. 0,4 bar eltérés esetén a lámpa sárgáról vörösre vált. Percenként 0,2 bar-t meghaladó hirtelen nyomáscsökkenés esetén a vörös lámpa világít. A rendszer az utazás megkezdése előtt ellenőrzi az abroncsnyomás és a tárolt levegőnyomás-értékeket. Ha a nyomásértékek között túl nagy a különbség, vagy a nyomás valamely abroncsban eltér a betáplált értéktől, a rendszer értesíti a vezetőt. A pótkerék is fel van szerelve abroncsnyomás-mérő modullal, így az ellenőrző rendszer defekt után is azonnal használható.

Frissjogsi

Frissjogsi

A 289/2009. (XII. 18.) Korm. rendelet 2010. január 1-i hatállyal módosította a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II.15) KPM-BM együttes rendeletet, köznapi nevén a KRESZ-t. A módosítás alapvető célja a közúti forgalom biztonságának javítása, a közúton közlekedő gyalogosokra, járművezetőkre vonatkozó szabályok megfogalmazásának pontosítása vagy kiegészítése, segítve ezzel az érintettek jogkövető magatartást és az ellenőrzési tevékenységet. A változásokat tárgyaló részletes ismertető, amely a Nemzeti közlekedési Hatóság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság gondozásában jelent meg.

KRESZ könyv az úton közlekedők részére

KRESZ könyv az úton közlekedők részére

A könyv megfelel a jelenleg érvényben lévő KRESZ-jogszabályoknak. Tartalmazza mindazt az információt, melyet a közúti közlekedés során tudni kell. A jól áttekinthető szerkesztésnek, az ábráknak és a fotóknak köszönhetően az ismeretanyag jól értelmezhető. Jól alkalmazható a KRESZ oktató program című személyi számítógépre fejlesztett programmal együtt. Egyaránt használható számítógépes KRESZ vizsgára való felkészülésre, hivatalos gépkocsivezetők továbbképzésére.

Magyar Autózási Társaság

Magyar Autózási Társaság

Manapság rohanó életet élünk, mely tele van feszültséggel és állandó megoldásra váró helyzetekkel. Nincs ez másképp az utakon sem. Az utóbbi évtizedek rohamos ipari fejlődése következtében, ma már majdnem minden háztartásra jut egy egy autó. Ennek hatására hatalmas lett a felvevőpiac az autózással kapcsolatos cégek termékeire, szolgáltatásaira, a biztosítók, bankok áldásos tevékenységéről nem is beszélve. Az autózás pozitív oldalai mellett sajnálatos módon vannak árnyoldalak is. Ilyenek például az autóbalesetek, lopások, bizonyos jogi problémák, de emellett jelen van az autók amortizációja, meghibásodása, szükséges alkatrészek rendszeres cseréje is. Egyes váratlan szituációkban az autótulajdonosok nagy része nem tudja, mihez is kezdjen a helyzet megoldása érdekében. Bizonyára sokunkkal fordult már elő olyan váratlan esemény, amikor nem tudtuk, kihez fordulhatnánk segítségért. Ennek tudatában elérkezettnek láttuk az időt, hogy ezen helyzetek megoldása érdekében egy olyan társaságot hozzunk létre, mely összefogja az autós társadalmat, az autózásra épült cégekkel, szolgáltatókkal, segítséget nyújtson vitás jogi kérdésekben és megoldást kínáljon számos, autózással kapcsolatos területen. Egy kicsit a klubról... A Magyar Autózási Társaság által létrehozott klubnak számos előnye van. A jogvédelmi szolgáltatás mellett társaságunk egy olyan komplex rendszert épített ki, mely alkalmazá

Oktató program

Oktató program

A KreszT NEKED! a legmodernebb multimédiás lehetőségeket kihasználva segíti a KRESZ elméleti anyagának elsajátítását. A hallássérültek számára jeltolmács segíti a megértést. A CD tartalmaz egy TESZT-gyakorló és egy VIZSGA-szimuláló programot is.

Tuti menü