Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kresz külföldön képes leírás - KRESZ.tlap.hu
részletek »

Kresz külföldön - KRESZ.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Kresz külföldön
Keresés
Találatok száma - 8 db
Autóvezetés az Egyesült Államokban

Autóvezetés az Egyesült Államokban

Persze nem jó így a megfogalmazás, autót ugyanúgy vezetünk a világ minden pontján. Nyomjuk a pedálokat, tekerjük a kormányt és kész. Sokkal megfelelőbb szó lesz itt a közlekedés. Persze az sem egy ördöngősség, de azért vannak szabályok, amiket nem árt tudni, ha nem szeretnénk bajba keveredni, esetleg párszáz extra dollárt kifizetni büntetésre. Márpedig azt ugye nem szeretnénk. Inkább költsük valami hasznosra. Nos először is, ha bérlünk egy autót, (nemzetközi jogosítvány nem szükséges, a magyart elfogadják, a nemzetközit sokszor nem is ismerik) akkor nagy esély van rá, hogy automata váltós kocsit kapunk. Ha autóstúrára készülünk, akkor vegyük figyelembe a csomagok számát a bérlésnél, nyilván nem kényelmes egy 4 fős családnak egy Opel Corsa méretű autóban utazni a bőröndökkel. De erről majd egy másik alkalommal részletesen... Ne lepődjünk meg az ilyen apró különbségeken, minthogy például az index hátul nem narancssárga, hanem 90%-ban piros színű, a féklámpa búrája alatt lapulva. Ja és azon se, hogy azt itt NEM használják.... Pedig kötelező...

Horvát szabályok

Horvát szabályok

A magyarországinál sűrűbb és szigorúbb közúti ellenőrzésekkel kell számolni. (A rendőrség fokozott közúti ellenőrzést tart, különösen az idegenforgalmi szezonban és főleg a hétvégeken. Az ellenőrzés az előírt sebesség (radaros sebességmérés) és a követési távolság betartására, a zöldkártya érvényességére, a gépkocsi tartozékok meglétére és az alkoholos befolyás alatt álló gépkocsivezetők kiszűrésére irányul). Nem vonnak maguk után szabálysértési eljárást, hanem helyszíni bírság (300, 400, 500 kuna) kifizetésével rendezhetők a közlekedés biztonságát nem veszélyeztető kisebb, szabálysértések.

Kresz Indiában

Kresz Indiában

Aki már látott indiai közúti forgalmat, annak magyarázatra nincs szüksége. Viszont talán még jobban élvezheti az alábbi szöveget, mint az, aki nem rendelkezik sajátélménnyel. A szösszenet eredetijét a http://www.rajiv.com/india/humor/roadrul e.htm címen találtam régebben a neten. A magyarra fordított és átdolgozott változat a szerző külön hozzájárulása nélkül készült - de úgy vélem, szívesen megadná azt. Aki még nem járt Indiában, annak azt szeretném elmondani, hogy máig is élénken él bennem az a pillanat, amikor először próbáltam bejutni Új-Delhi főtere, a Connaught Place területére. Ekkor a Rózsaszín párduc rajzfilmsorozat Az átkelés című epizódja jutott eszembe: abban a pillanatban, hogy a zebrára tettem volna a lábamat, hirtelen minden irányból berregve és süvíteni rajzani kezdett a járművek lehető legtarkább kavalkádja. Már nem emlékszem, hogy a Párduc végül hogyan oldotta meg a helyzetet - de a valóságban hozzá lehet szokni, csak egy adag lélekjelenlét kell hozzá.

Kresz oktatás angolul

Kresz oktatás angolul

The driving school course has theoretical and practical training parts. Theory training consists of: a minimum of 10 classroom lessons theory training may be in the form of personal or group consultations The location of theory training may be: in your home in our classroom The practical course (in case of category B): You must pass the KRESZ (driving theory) exam to start practical training. The practical course consists of a minimum of 30 lessons. Practical training includes basic skills training and main training. Basic skills training teaches you handling of the vehicle, maneuvering and how to check safety requirements. In main training, you practice driving in traffic. (see 'courses, and detailed information' for more) First aid course: First aid courses are organized by the Driving School in cooperation with the Red Cross.

Kresz vizsga a Svédeknél

Kresz vizsga a Svédeknél

program letölthető változatából megismerkedhetünk - angol nyelven is -, hogy a svédek hogyan tanulnak és miként vizsgáznak. A közel 700 kérdéses adatbankból 70 kérdést tesznek fel, amire összesen 50 perc időt adnak. Jelentős eltérés a magyar rendszertől egyrészt az, hogy az 50 percen belül mindenki úgy ossza be az idejét, ahogy jónak látja, azaz nincsenek egy perces korlátok. A másik pedig, hogy a teszt befejezésekor bármelyik kérdés újra megtekinthető és javítható is. A rendszer csak a lezárás után kezdi meg a kiértékelést. Látható az anyagban az is, hogy sokkal inkább napjainkban készült fényképekre, mint megrajzolt ábrákra épülnek a feladatok, valamint, hogy korszerű és hasznos műszaki kérdéseket is találunk. Mint például mit jelent a hibridautó kifejezés, vagy hogyan kell két jármű között az akkumulátort átkötni (bikázni) stb...

Román kresz

Román kresz

A közúti forgalomról szóló 195/2002. számú sürgősségi kormányrendelet Kiegészítve a 63/2006 és a 69/2007 számú sürgősségi kormányrendeletekkel, a 6/2007 Törvénnyel I. FEJEZET Általános rendelkezések Jóváhagyják a közúti forgalomról szóló, a Monitorul Oficial al României I. Részének 2002. december 28-i 958. számában közzétett 2002. december 12-i 195. számú sürgősségi kormányrendeletet a következő módosításokkal és kiegészítésekkel: 1. cikkely - (1) A járművek, a gyalogosok és a többi kategóriájú forgalmi résztvevő közúti közlekedése, e területen a természetes és jogi személyeket megillető jogok és a rájuk háruló kötelezettségek, illetve felelősségek, valamint egyes közigazgatási hatóságok, intézmények és szervezetek tárgyköri feladatköre az e sürgősségi rendeletben foglalt rendelkezések hatálya alá esnek. (2) Az e sürgősségi rendeletben foglalt rendelkezések célja biztosítani a közúti forgalom gördülékeny és biztonságos lebonyolítását, valamint oltalmazni a forgalomban részt vevő vagy a közút övezetében található személyek életét, testi épségét és egészségét, az illető személyek jogait és törvényes érdekeit, a közés magántulajdont, valamint a környezetet. (3) A közúti forgalom terén szabályozások kezdeményezésében és véleményezésében illetékes, valamint a tárgyköri szabályok betartása felett ellenőrzést alkalmazó és gyakorló hatóság a Közigazgatási és Belügymi

Sofőrvizsga Romániában

Sofőrvizsga Romániában

Az egyetlen az ARR által jóváhagyott kétnyelvű (magyar és román) didaktikai program sofőriskoláknak!!! A prefektúra alárendeltségébe tartozó gépjárműbejegyzési és jogosítvány-kibocsátási közszolgálati iroda nemrég hatékonyságuk alapján listázta a Hargita megyei sofőriskolákat. Fő szempontként azt vették figyelembe, hogy az adott iskolából vizsgázó tanulók hány százalékának sikerült elsőre a jogosítvány megszerzéséért letett elméleti vizsga. E sikerarány központi követése azért is indokolt, mert a számítógépes vizsgáztatás bevezetésének első hó­napjaiban országos szinten akár 20%-kal is csök­kent az átmenési arány.

Ukrajna közlekedési szabálysértése

Ukrajna közlekedési szabálysértése

Az ukrajnai közlekedési szabálysértések büntetési tételeinek változásáról 2008. november 16-án életbe lépett jogszabály módosításokról, az alábbi tájékoztató jellegű összefoglalót terjesszük fel. A megengedett sebesség az ukrajnai utakon A megengedett maximális sebesség határai: településeken - 60 km/h; autóutakon - 110 km/h; autópályákon - 130 km/h; egyéb utakon 90 km/h.

Tuti menü