Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nem tartották be a kreszt képes leírás - KRESZ.tlap.hu
részletek »

Nem tartották be a kreszt - KRESZ.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Nem tartották be a kreszt
Keresés
Találatok száma - 9 db
Gépjármű károsultak országos szövetsége

Gépjármű károsultak országos szövetsége

Mottónk: 'Segítünk megoldani biztosítási kárügyét.' A gépjármű károsultak országos szövetsége (gékosz) - mint jogvédő szervezet - célul tűzi ki mindazok támogatását, akik úgy érzik, hogy járatlanok a biztosítási ügyekben, akik elveszettnek érzik magukat a biztosítási procedúra során, azt bürokratikusnak ítélik, akik úgy érzik, hogy nem rendelkeznek kellő tapasztalattal, ismerettel, akik úgy érzik, hogy a biztosítók már megkárosították, akár gyakorlatukkal, akár intézkedéseikkel. A támogatás keretében általános érdekképviseletet lát el, képviseli a károsultakat a biztosítók, bíróságok, illetve harmadik személyek előtti eljárásban. Amennyiben a segítségünket igénybe kívánja venni, a kapcsolatfelvétel érdekében kérjük, regisztráljon most, és legyen az interneten regisztrálók közül ön a 244. tagunk!

Hírek balesetekről, tűzesetekről

Hírek balesetekről, tűzesetekről

A veszélybe került emberek mentése során a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság egységei gyakran szembesülnek olyan kihívásokkal, amelyek az általános tűzoltási és műszaki mentési szakmai ismereteken túl, különleges felkészültséget illetve különleges eszközök alkalmazását igénylik. Ilyenkor kerülnek bevetésre a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság országosan is egyedülálló képzettséggel, illetve eszközökkel felszerelt tűzoltói. Ők azok, akik feladataikat szédítő magasságokban és mélységekben hajtják végre földön, vízen, levegőben. A Speciális Mentési Parancsnokságon működnek a rohamszolgálatok, a búvár szolgálat és a mentőkutyás szolgálat. A rohamszolgálat munkatársai például speciális alpintechnikai képzettséggel és eszközökkel rendelkeznek. A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság állományának tagjai közül többen nagy gyakorlattal bírnak a helikopteres mentés terén.

Így parkolunk mi

Így parkolunk mi

A Parkoló Blog azzal a céllal jött létre, hogy valamilyen pozitív változást idézzen elő a hazai parkolási helyzetben. Ezt azzal szerettük volna elérni, hogy nagyobb nyilvánosság elé tárjuk a problémát és amolyan provokáció képpen párbeszédet kezdeményezzünk az olvasók között, vagy esetleg az olvasók és a hatóságok között. Természetesen nem vártunk hirtelen változást, hiszen a probléma eredete szerteágazó, valamint a résztvevők és a felelősök száma is nagy. Mindenki számára egyértelmű, hogy Budapest - ahol a szabálytalan parkolás az országban a legnagyobb gondot okozza a város méretéből és szerepéből adódóan - nem képes ennyi autó hatékony befogadására, ezért néha elkerülhetetlen kisebb-nagyobb szabálytalanságok elkövetése. Ez azonban nem lehet senki számára indok, sem kifogás. Mindenkinek törekedni kell a mindenkori szabályok betartására, miközben a döntéshozóknak olyan feltételeket kell kialakítaniuk, hogy segítsék az embereket, és élhető, szerethető környezetet hozzanak ezáltal létre. A blogban látható, sajnos mindennaposnak mondható példák azonban nem az előbbit támasztják alá. Az emberek nem tisztelik a szabályokat, sőt még egymást sem, és úgy próbálnak előnyökhöz jutni, hogy közben a sárba tiporják a másikat. A hatóságok értelmetlen szabályokat hoznak, amelyeket ráadásul következetlenül próbálnak betartatni, miközben sokszor saját maguk is megszegik azokat.

Kerékpáros balesetek

Kerékpáros balesetek

A helyszínen halt meg az elgázolt kerékpáros 2009. júl. 6. 7:43 írta: Perillustris baleset budapest halálos kerekparos még nincsenek kommentek. A helyszínen belehalt sérüléseibe az a kerékpáros, akit egy autó gázolt el Békásmegyeren.

Lefotóztak? Megnézem...

Lefotóztak? Megnézem...

Az Ön által jelenleg igénybe vett alkalmazás azt a célt szolgálja, hogy a látogatók egyszerűen tájékozódhassanak a velük szemben az objektív felelősség hatálya alá tartozó szabályszegések elkövetése miatt folytatott közigazgatási eljárás adatairól és az ügyintézés állásáról, továbbá megtekinthessék a velük szemben folytatott eljárás alapjául szolgáló képi bizonyítékokat. Az alkalmazás segítségével az ügyfelek tájékozódhatnak jogaikról és kötelezettségeikről, továbbá lehetőségük nyílik a leggyakrabban használatos iratminták letöltésére. A rendszer mindezt az eljárás megindításáról szóló értesítés vagy a bírságot kiszabó határozat számának (határozat azonosító) és a gépjármű forgalmi rendszámának megadása esetén, gyorsan és egyszerűen biztosítja. A rendszer használata során személyes adat megismerésére nincs mód. Az igénybe vett betekintéstől függetlenül, az eljárásban szereplő ügyfél számára a közigazgatási hatóságnál, illetőleg a lakcím vagy székhely szerint illetékes rendőrkapitányságnál biztosított az eljárás irataiba történő betekintés.

Parkolás a belvárosban

Parkolás a belvárosban

Mindenkinek ajánlom, hogy alaposan tanulmányozza az összes képet, hogy hogyan is szokás parkolni a Belvárosban. Tulajdonképpen BÁRHOL, és BÁRHOGYAN! Buszmegállóban, kereszteződésben, zebrán. Az utolsó képen álló autó különben ha kicsit előrébb gurul, akkor két gyalogátkelőhelyen tudott volna állni. (a képeket MAICO küldte)

Részegszemüveg

Részegszemüveg

Részegséget szimuláló, speciális szemüveget próbálhattak ki Hatvanban. A Heves megyei Rendőr-főkapitányság kifejezetten elrettentő céllal szerezte be a szemüvegeket. Ebben az évben a megye különböző részein, jövőre pedig iskolákban tartanak bemutatókat, hogy elriasszák a sofőröket az ittas vezetéstől. A tavalyi adatokat az ideivel összehasonlítva javult a közlekedés biztonsága az országban, az ittasan okozott balesetek száma azonban még mindig magas.

Szabálysértések és Következményeik

Szabálysértések és Következményeik

Járművezetés az eltiltás tartalma alatt [bírósági hatáskör] elzárás vagy 150.000 Ft Ittas vezetés, vagy a vezetés átengedése ittas személynek 100.000 Ft + eltiltás Sebességtúllépés 100 km/h alatti megengedett sebesség túllépése a felével (pl. 50 km/h helyett 75 km/h), illetőleg 100 km/h vagy nagyobb megengedett sebesség túllépése az egyharmadával (pl. 120 km/h helyett 160 km/h) 60.000 Ft + eltiltás Elsőbbség meg nem adása, szabálytalan előzés általában 50.000 Ft hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszerítéssel 100.000 Ft + eltiltás Szabálytalan áthaladás vasúti átjárón 60.000 Ft + eltiltás Tehergépkocsi-forgalmi korlátozások megszegése 100.000 Ft +eltiltás Autópálya-matrica kiragasztásának elmulasztása 100.000 Ft + eltiltás Közlekedésigazgatási szabályok megsértése (pl. vezetői engedély lejárt, nincs környezetvédelmi igazolólap, elmulasztották az átírást, rendszámtábla, érvényesítő címke, forgalmi engedély, törzskönyv hamisított, stb.) 30.000 Ft Érvénytelen hatósági engedély vagy jelzés 50.000 Ft Műszaki vizsgálat elmulasztása 20.000 Ft Minden egyéb közlekedési szabálysértés 30.000 Ft Megjegyzés: helyszíni bírságot szabhat ki: a rendőr

Zsaruk.hu

Zsaruk.hu

A zsaruk.hu egy televíziós műsorokat gyártó produkciós iroda. Csapatunk hírműsorok és utazási filmek készítésével, gyártásával foglakozik. Minden esetben azon fáradozunk, hogy színvonalassá és érdekessé tegyük azokat a filmeket, amelyeket a nagyvilágban forgatunk. Stábunk naponta készít rendőrségi és tűzoltósági anyagokat az MTV Híradójának. Utazási filmjeinket több, mint húsz városi televízió sugározza. Egy éve kúltúrális anyagokat készítünk az MTV Extra Kultúrháttér című műsornak. Úgy érezzük elkötelezettei vagyunk a közszolgálati médiának. Ezér is készítjük 14 éve megállás nélkül anyagainkat az MTV-nek akikkel szoros műsorgyártási szerződésben állunk. Csapatunk által készített filmeket, legfrissebb híranyagokat megtekintheti Videótárunkban.

Tuti menü