Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sínen vagyunk képes leírás - KRESZ.tlap.hu
részletek »

Sínen vagyunk - KRESZ.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Sínen vagyunk
Keresés
Találatok száma - 6 db
A vontvezetőkre vonatkozó szabályok

A vontvezetőkre vonatkozó szabályok

A Baross Gábor Oktatási Központ a következő oktatási programokat ajánlja leendő megrendelői figyelmébe: Vasútszakmai képzések: Felsőfokú (korábban tisztképzőnek nevezett) képzések: felsőfokú árufuvarozási felsőfokú biztosítóberendezés mesteri felsőfokú távközlő mesteri felsőfokú erősáramú mesteri felsőfokú forgalmi felsőfokú mozdonyszolgálati, mozdonyfenntartási és mûszaki kocsiszolgálati felsőfokú pályaépítési és fenntartási felsőfokú személyszállítási Személyszállítási vasútszakmai képzések: vezető jegyvizsgáló (belföldi-nemzetközi) személypénztáros (belföldi-nemzetközi) MJR képzések Call Center kezelő (belföldi és nemzetközi) ügyfélszolgálati vasúti jármûbe épített mozgássérült emelő berendezés kezelő utazószemély vezénylési

BKV metró kresz

BKV metró kresz

Az F. 1. Jelzési Utasítás tartalmazza - a személyszállító vonatok és a szolgálati vonatok közlekedése, valamint a tolatás közben alkalmazandó jelzésekre, - a forgalmi- és műszaki üzemeltetéshez szükséges jelzőkre és ezek jelzéseire, - a figyelmeztető jelekre, ezek alkalmazására és értelmezésére vonatkozó rendelkezéseket. 2. Az F. 1. Jelzési Utasítás rendelkezéseit az F. 2. Forgalmi Utasítás előírásaival együttesen kell alkalmazni, az egységes értelmezéshez szükséges fogalmakat és kifejezéseket, azok meghatározásait az F. 2. Forgalmi Utasítás tartalmazza. 3. A metró üzemére vonatkozó valamennyi más utasítás csak olyan rendelkezéseket tartalmazhat, amelyek nincsenek ellentétben jelen utasítás és az F. 2. Forgalmi Utasítás szabályaival. Az utasítás hatálya 4. Az F. 1. Jelzési Utasítás érvényes a Budapesti Közlekedési Részvénytársaság által üzemeltetett metró vonalakon, azok járműtelepein és az összekötő vágányokon. 5. Az utasítás előírásai kötelező érvényűek a metró valamennyi szakterületére, ezen kívül a tervező és kivitelező szervekre is. Az utasítás jóváhagyása, életbe léptetése 6. Az F. 1. Jelzési Utasítást, illetve annak szükséges módosításait a jogszabályban meghatározott felügyeleti hatóság hagyja jóvá. 7. A jóváhagyott utasítást és módosításait a vállalatvezetési rendszerben meghatározott szakterület vezetőjének írásos utasításával kell életbe léptetni, illetve szü

Erdei vasutak irányítása

Erdei vasutak irányítása

A jelzések rendeltetése A jelzés parancs. Parancsot ad a megfigyelésére kötelezett dolgozónak valamely szolgálati ténykedés, vagy biztonsági intézkedés azonnali megtételére. A figyelmeztető jelek tájékoztató szerepet töltenek be. 1.2 A jelzések adása és megfigyelése A jelzések (figyelmeztető jelek) adhatók helyhezkötött és hordozható jelzőkkel, járműveken alkalmazott berendezésekkel, továbbá hordozható jelzőeszközökkel. A jelzéseket a végrehajtáshoz szükséges időben, az utasításban meghatározott helyen, módos és egyértelműen kell adni. Kézi jelzőeszközökkel a test elejével és arccal a mozdonyvezető felé fordulva kell adni, hogy azokat a mozdonyvezető, vagy a mellette szolgálatot végző dolgozó kétséget kizáró módon láthassa. Ettől eltérni csak az utasításban szabályozott esetekben továbbá tolatás közben vagy mozgó járműveken történő jelzésadáskor szabad. A vonat vagy tolatómozgás közben adott jelzéseket a jelzésadás helyéig állandóan figyelni kell, mivel az rendkívüli ok miatt (veszélyelhárítás) megváltozhat. 1.3 A jelzések alkalmazása nappal és sötétben A jelzéseket nappal és sötétben azonos módon kell adni, kivéve, ha az utasítás másképp rendelkezik. A sötétben alkalmazandó jelzéseket kell adni nappal is ha a távolbalátás korlátozott, vagy át nem tekinthető alagutakban.

Mozdonyvezetői segédletek

Mozdonyvezetői segédletek

M47-1200, M47-1300 sorozatú dízelmozdonyok műszaki leírása Letölthető doc fájlban. méret: 87,6 MB (ZIP) Képekkel, illusztrációkkal RailJet motorvonatok kezelési könyve Letölthető doc fájlban. méret: 41,5 MB (ZIP) Talent motorvonatok mozdonyvezetői kézikönyve Általános leírás. Oktatási segédlet. Letölthető pps-fájl. Méret: 21,7 MB (ZIP) Kezelési utasítás. Oktatási segédlet. Letölthető pps-fájl. Méret: 13,9 MB (ZIP) Rendszerváltás. Oktatási segédlet. Letölthető pps-fájl. Méret: 3,68 MB (ZIP) Hibaelhárítás. Oktatási segédlet. Letölthető pps-fájl. Méret: 3,0 MB (ZIP) Flirt motorvonatok mozdonyvezetői kézikönyve Letölthető doc fájlban. méret: 21,9 MB (ZIP) ETCS Vonatbefolyásoló Fedélzeti Rendszer Kezelési Kézikönyv Letölthető doc-fájl. Méret: 1.85 MB (zip-ben) Mozdony Fedélzeti Berendezés Oktatási segédlet Letölthető pps-fájl. Méret: 2.11 MB (ZIP) AVR-TODO vételezések menete prezentáció (2009. 08.). Letölthető pps-fájl. Méret: 2,28 MB (ZIP) Menü-oktató program az MFB-hez. Letölthető exe-fájl. Méret: 4,83 MB (ZIP)

Villamoskresz

Villamoskresz

BKV Villamos oktatás. Ezt az oldalt elsősorban azért hoztuk létre, hogy elérhetővé tegyük a sikeres vizsgához szükséges kérdéseket gyakorlás céljából. Segítséget szeretnénk nyújtani az ismeretanyagok elsajátításához az általunk használt oktási segédanyagok megismertetésével. A honlap aktuális információkat is tartalmaz, és olyan oldalakra való utalásokat, amelyek a villamos közlekedéssel kapcsolatosak. Honlapunkat folyamatosan fejlesztjük mind tartalmilag mind külalakjában, melyhez szívesen fogadunk tanácsokat, ötleteket, javaslatokat.

Vonatszimulátor

Vonatszimulátor

Próbáld ki te is milyen Vonatot vezetni! A vasúti oktatás több mint száz éves története során hosszú utat tett meg azért, hogy a hazai vasút számára kiváló felkészültségû szakembereket képezzen. A közel 120 éves hagyomány, és a vasutas hivatást választó több ezer végzett hallgató kötelez bennünket képzési programjaink folyamatos korszerûsítésére, a kor követelményeinek megfelelõ oktatási színvonal biztosítására, az elméleti ismeretekkel alátámasztott, ugyanakkor gyakorlatorientált képzéssel megalapozott, piacképes szakképesítések nyújtására.

Tuti menü