Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szakoktatóknak képes leírás - KRESZ.tlap.hu
részletek »

Szakoktatóknak - KRESZ.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Szakoktatóknak
Keresés
Találatok száma - 5 db
Aktuális

Aktuális

Júliustól hétvégi kamionstop az utakon A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium sajtóközleménye A nehéz tehergépjárművek üzemeltetői, vezetői július elsejétől számíthatnak hétvégi forgalomkorlátozásra. Egy tavalyi jogszabály-módosítás alapján a korlátozás szombat reggel helyett délután 15 órától változatlanul vasárnap 22 óráig tart. Az idei az első nyári időszak, amelyben a korlátozás nem június közepén, hanem két héttel később kezdődik.

Autóvezető

Autóvezető

Pedagógiai-módszertani megfontolások a gépjárművezetők továbbképzéséhez 2003-07-08 20:09:30 Kiss István A gépjárművezetők kötelező továbbképzése - amely régen volt, majd a rendszerváltással kiüresedett, és most különböző motivációkból újra előtérbe került "sokakat érdekelhet. A következő cikk egy KTI-tanulmány része, pedagógiai-szakmai szempontból taglalja a továbbképzés céljait és lehetőségeit. Tovább...

JASZKOE

JASZKOE

A JÁSZKOE az egyik legnagyobb magyarországi érdekképviselet, amely a gépjárművezető-képzés területén hazánkban működik. Közel kétezer szakoktató és országosan több mint kétszáz autósiskola érdekeit védjük. Legfontosabb célunk hogy a járművezető-képzésben dolgozók összefogásával, tevékenységük koordinálásával és szakmai tudásuk folyamatos bővítésével tevékeny részesévé váljunk a közlekedési kultúra, a közlekedési hozzáértés növeléséhez, és így végeredményben a balesetek számának csökkenéséhez.

Jogszabály gyűjtemény

Jogszabály gyűjtemény

Azoknak, akik kíváncsiak a KRESZ szabályok pontos megfogalmazására. A 20/1984. (XII. 21.) KM-rendelet A teljes FMSz. a teljes jogszabály 350KB Azoknak, akik arra kíváncsiak, miért helyezik el a jelzőtáblákat, hogyan jelölnek ki egy főútvonalat, mikor és milyen okokból rendelnek el előzni tilos jelzést, vagy sebesség korlátozást stb. 35/2000. (XI. 30.) BM-rendelet A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról. a teljes jogszabály 250KB kategóriák, kategóriaérvényességek Azoknak, akik arra kíváncsiak, hogy az egyes kategóriákkal milyen járműveket vezethetnek, hogyan kapják meg az okmányaikat, mit jelentenek a számkódok a jogosítványban, a járművek okmányairól mit kell tudni stb. 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM-rendelet A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről. a teljes jogszabály 320KB Azoknak, akik arra kíváncsiak hogyan kell felszerelni egy járművet, milyen fényeket használhatunk, lehet-e sötétített szélvédővel közlekedni stb. 11/1996. (V. 10.) BM-rendelet A megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól. a teljes jogszabály 50KB Azoknak, akik arra kíváncsiak, hogy használhatnak-e saját járműveiken külön jelzéseket.

Tanulóvezető

Tanulóvezető

Ha Ön még nem regisztrált volna Tanulóvezető szaklapunkra, kattintson a Regisztráció ablakra, és az itt megjelenő üres rubrikák pontos kitöltése után (egy-két napon belül) e-mail címén kapja meg a belépéshez szükséges Felhasználói nevet és a hozzá tartozó Jelszót. Akik pedig már kaptak Felhasználói nevet és Jelszót, szintén a Főoldalon, a Tanulóvezető megtekintése ... ablakba lépve üssék be az adatokat, majd a Belépés után böngészhetnek szaklapunk oldalain. Három cím a Tanulóvezető 2010/1-es számának tartalomjegyzékéből: # Érdekképviseleti vezetők véleménye a magyar járművezető-képzés áldatlan helyzetéről... # Módszertan: az emelkedőn való elindulás... # Gyakorló tesztlap: új kérdések a módosított KRESZ-ben Mint ahogy azt már korábban is jeleztük, az internetes Tanulóvezető éves regisztrációs díja 3500 Ft, az erről szóló csekket azonban csak később, második számunk megjelenése után (májusban) küldjük olvasóinknak. Aki átutalással rendezné a díjat, jelezze a regisztráció Megjegyzés rovatában, vagy üzenjen a Kapcsolat ablakban. Regisztrálni szükséges a Magyar Autósiskolák Szövetségéhez tartozó autósiskoláknak és szakoktatóknak is! Nekik ugyan az érdekképviselet rendezi az éves díjat, de Felhasználói nevet és Jelszót csak a regisztráció után küldünk. Az internetes Tanulóvezető következő, 2010/2-es számának megjelenése április végén, május elején várható, de erről külön ért

Tuti menü