Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vízen-levegőben képes leírás - KRESZ.tlap.hu
részletek »

Vízen-levegőben - KRESZ.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kresz.tlap.hu » Vízen-levegőben
Keresés
Találatok száma - 6 db
Hajózási Szabályzat

Hajózási Szabályzat

1.§ A Magyar Köztársaság területén a víziközlekedés rendjét az e rendelet mellékleteként közzétett Hajózási Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) tartalmazza. A Szabályzat I. része a Duna Bizottság által 1990. április 25-én, Budapesten elfogadott szabályozáson (Dunai Hajózás Alapvető Rendelkezései) alapul.

Hajózásról mindent

Hajózásról mindent

Örömmel köszöntjük Web-oldalunkon! Feltehetőleg a "tesztvizsga" kifejezés keltette fel figyelmét, ami az oldalunkon nyújtott szolgáltatások egyik legfontosabb eleme. Szándékunk szerint a Web-oldalon alkalmazott oktatási módszerrel segítjük azokat, akik szakmájuk/hivatásuk vagy kedves időtöltésük ismereteit egyénileg kívánják megszerezni, azokat, akik tanfolyamra járnak ugyan, de még biztosabbá szeretnék tenni tudásukat, továbbá eredményesen akarnak felkészülni hivatásos vagy sportcélú hatósági képesítő vizsgákra. Ugyancsak céljaink közé tartozik segítséget nyújtani képzőszerveknek oktatási tevékenységükhöz és hogy, kialakuljon egy megközelítőleg azonos (magas) színvonalú képzés törzsanyaga, vagyis erősítsük együtt a megszerzett tudás értékét, a vizsgák eredményességét. Elsőként a hajózás területén nyújtottunk lehetőséget a Hajózási szabályzat bármely szintű megismerésére és vizsgára való felkészülésre, majd további vizsgatárgyakkal bővítettük a kínálatot, mint például a tengeren való összeütközések megelőzésére vonatkozó nemzetközi szabályok (COLREG), a parti navigáció vagy a hajózási földrajz, vízrajz, meteorológia.

Légi balesetek

Légi balesetek

Lezuhant egy kisrepülő Oroszországban, nyolcan meghaltak Lezuhant egy nyolc utast szállító kisrepülőgép a nyugat-szibériai Cseljabinszk közelében. A baleset okát vizsgálják. Öt katona halt meg egy lezuhanó olasz repülőgépen Mindenki meghalt azon az olasz katonai szállítógépen, amely hétfőn zuhant le Toscana tartományban. A gép vasúti sínekre zuhan, a baleset körülményeiről a légierő ellentmondásosan nyilatkozik. Beperlik a lezuhant gép utasai a Boeinget Beperli a Boeing repülőgépgyártó céget tíz utas, aki tavaly a British Airways egyik járatának kényszerleszállásakor megsérült a londoni Heathrow repülőtéren. Madárrajjal ütközött egy amerikai utasszállító Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy amerikai utasszállító repülőgépnek szombat este, miután összeütközött egy madárrajjal, és a madarak a gép mindkét hajtóművét eltalálták. A gép fedélzetén utazó 129 ember közül senki sem sérült meg. CÍMKÉK: Egyesült Államok, légiközlekedés, légi balesetek Lezuhant egy orosz katonai járőrgép, tízen meghaltak

Légügyi hatóság

Légügyi hatóság

A magyar repülés szabályozása 1917-ben kezdődött az Osztrák-Magyar Monarchia közös hadügy-minisztériumának a légiforgalom szervezésére és szabályozására kidolgozott tervezetével. A polgári repülés - a Versailles-i békeszerződés repülőipart és katonai repülést tiltó rendelkezéseire tekintettel - az 1920-ban megalakult Magyar Aeroforgalmi Részvénytársasággal (MAEFORt) kezdődött, a 'repülésügyek' a Kereskedelmi Minisztériumhoz kerültek. 1921-ben a Légügyi Szakosztály a Kereskedelmi Minisztérium XI. szakosztálya lett. 1922-ben kapott a békeszerződésben foglaltak alóli felmentést a közforgalmú légiközlekedés, így még az év decemberében megszületett az a Légiközlekedési alaprendelet, amely már hivatalosan is a kereskedelemügyi miniszter hatáskörébe utalta a légiközlekedéssel kapcsolatos feladatokat. 1924-ben hozták létre a Minisztérium keretében 'a m. kir. Légügyi Hivatalt' (LüH), amely egyben a Minisztérium V. Légiforgalmi szakosztályaként működött. A szakosztály az alábbi alrendszerekre tagozódott: - személyi és forgalmi osztály, - műszaki osztály, - gazdászati-közigazgatási osztály, - légirendészeti és nyilvántartási osztály, - szervezési, kiképzési, felriasztási és szabályzatszerkesztési osztály, - repülőgép és motorellenőrzési csoport, - repülőtér építési csoport, - segédhivatal és gazdasági hivatal.

Vision Yachtcharter

Vision Yachtcharter

Új építésű Dolphin 28-asok, továbbá Dolphin 26 és Balaton 25-ös hajók bérbeadása Balatonfüreden és Balatonkenesén. Hat hajó, három hajótípus. 7 éves tapasztalat, saját tulajdonú hajók. 3-órás és 1 napos vitorlástúrák kapitánnyal, naplemente túra a vizről. Vitorlásoktatás azoknak, akik még nem rendelkeznek kishajó vezetői engedéllyel. Mindíg aktuális és gyors online foglalási rendszer. Szép kártya elfogadóhely. Vitorlás csapatépítés szervezése és lebonyolítása. Hajóbérlés Horvátorszában 6 hajótípusból.

Vitorlás oktatás - www.pannon-yacht-charter.hu

Vitorlás oktatás - www.pannon-yacht-charter.hu

Szeretne megtanulni vitorlázni vagy csak tudását szeretné felfrissíteni? Jelentkezzen vitorlás tanfolyamunkra! Oktatóink több éves tapasztalattal, versenyzői múlttal rendelkeznek, így Ön a legjobbaktól sajátíthatja el a vitorlázás fortélyait. 2011-es kedvezményeink: A vitorlás tanfolyam elvégzése után, 15%-os kedvezménnyel bérelhet tőlünk vitorlást mind a Balatonon, mind pedig az Adrián! Az első négy jelentkező számára ingyenes szállást biztosítunk Bavaria 32 Cruiser vitorlás hajóinkon, ahol, akár egy négy fős társaság is kényelmesen elszállásolható. Minden egyes jelentkező 20%-os kedvezménnyel étkezhet a balatonfüredi La Riva Ristorante olasz étteremben. A vitorlás tanfolyammal kapcsolatos további információkért látogassa meg weboldalunkat, a www.pannon-yacht-charter.hu-t! Vitorlás oktatás kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Tuti menü